Nieuwe jongerenambassadeurs voor de maritieme sector

28-08-2017 - Rotterdam

Tijdens de 40e editie van de Wereldhavendagen wordt bekend gemaakt, wie de nieuwe jongerenambassadeurs voor de maritieme sector worden. Aan boord van het loodsvaartuig Polaris van het Loodswezen krijgen de tien kandidaten te horen, wie zich het komende studiejaar Young Maritime Representatives (YMR) mogen noemen.

Het PR & Communicatie Expertpanel van Nederland Maritiem Land (NML) heeft hiervoor afgelopen maanden een selectie gemaakt uit tien studenten, afkomstig van een maritieme opleiding op mbo-, hbo- of universitair niveau. Deze kandidaten moesten zich voor het panel presenteren en kregen de opdracht een vlog te maken over een thema binnen de maritieme sector. Deze vlogs worden momenteel in willekeurige volgorde, via de website maritimebyholland.nl gepubliceerd.

Wim van Sluis, voorzitter van Nederland Maritiem Land, zal op de eerste dag van de Wereldhavendagen de selectie van nieuwe YMR’s bekend maken. De kersverse jongerenambassadeurs krijgen vervolgens de kans om gelijk deel te nemen aan een demonstratie van het Loodswezen. Deze wordt ter ere van de Wereldhavendagen gehouden.

Het is de vijfde keer dat jongeren worden verkozen om de maritieme sector als ambassadeur te vertegenwoordigen. Met dit initiatief van NML, worden jongeren door hun leeftijdsgenoten geïnteresseerd voor een opleiding en carrière binnen de maritieme sector. De YMR’s ontmoeten deze jongeren op diverse maritieme evenementen. Daarnaast bieden ze een uniek kijkje achter de schermen van de maritieme sector met bezoeken aan bedrijven en schepen. Hun verrichtingen zijn te volgen via social media en de website: maritimebyholland.nl, waar zij verslag zullen doen van hun belevenissen.

Bekijk andere publicaties