Verbeterde Supplier Spend Dashboard ondersteunt inkoopprofessionals met bedrijfskritische data

15-03-2018 - Amsterdam

Basware heeft verbeteringen in zijn Supplier Spend Dashboard doorgevoerd. Hierdoor krijgen gebruikers nu meer data om zo de bedrijfskosten te reduceren en door middel van geavanceerde analytics waarde voor hun bedrijf kunnen genereren.

Basware’s analytics voor leveranciersuitgaven geven een goed uitgavenbeeld waardoor inkopers sneller en betere en inkoopbeslissingen kunnen nemen. Daarnaast brengen de analytics historische data en inkooptrends in kaart om zo onderhandelingen met leveranciers te ondersteunen. De oplossing verzamelt en analyseert procurement data waardoor waardevolle inzichten ontstaan. Denk daarbij aan uitgaven per leverancier, categorieën waar het meeste geld aan wordt uitgegeven en een overzicht van gecontroleerde versus ongecontroleerde uitgaven.

“Zelfs met de enorme hoeveelheid data van vandaag de dag verliezen bedrijven het overzicht over hun uitgaven omdat ze de informatie niet begrijpen en er hierdoor geen actie op kunnen ondernemen”, zegt Sami Peltonen, Vice President van Purchase to Pay Product Management bij Basware. “Ons verbeterde dashboard biedt een grafische weergave van de totale uitgaven en trends. Hierdoor kunnen onze klanten zich op specifieke zaken focussen en zichzelf doelen stellen om uitgaven te beheersen en kostenbesparingen te realiseren.”

Verdere verbeteringen in de Supplier Spend Dashboard bieden inkoopprofessionals tools om compliance te vergroten en meer geld aan preferred suppliers uit te geven. Gebruikers kunnen nu niet alleen een kijkje nemen in de uitgaven per categorie, maar kunnen ze ook de uitgaven per afdeling bekijken en zien hoeveel er wordt uitgegeven aan onderhandelde contracten versus “off-contracts”. Door te kijken naar afdelingspecifieke uitgavencategorieën kunnen inkoopprofessionals tevens zien welke leveranciers worden gebruikt door verschillende afdelingen, hoeveel geld er wordt uitgegeven en of het zinvol is om contracten met deze zakenpartners te sluiten (of juist opnieuw te onderhandelen).

Sami Peltonen besluit: “Het is ons doel onze klanten te helpen bij het realiseren van hun strategische doelstellingen. Dit kan door hen onbeperkte toegang te geven tot hun eigen financiële data en de technologie die deze data visualiseert.”

Bekijk andere publicaties