100ste klas bezoekt Erasmus Experience

100ste klas bezoekt Erasmus Experience

14 december 2017 door: Havana Orange

Voor klas 1A van de Lucia Petrus Mavo was het feest in de Centrale Bibliotheek aan de Rotterdamse Hoogstraat. Zij bezochten als honderdste schoolklas de Erasmus Experience, een interactieve tentoonstelling over Desiderius Erasmus. Havana Orange verzorgde de PR.

Sinds de opening in september 2016 bezochten al vele kinderen, volwassenen en schoolklassen deze interactieve tentoonstelling. De collectie met ruim vijfduizend werken van en over de Rotterdamse humanist, schrijver en sociale criticaster Desiderius Erasmus vormt de basis van deze permanente tentoonstelling.

“Wat leuk!”, aldus een enthousiaste Puck Pereboom, docente van de 1e klas van deze Rotterdamse middelbare school. “Een aantal maanden geleden hebben we besloten om in het kader van ons jaarlijkse, educatieve uitje de Erasmus Experience te bezoeken. Met name het onderdeel ‘filosoferen met Erasmus over vriendschap’ sprak mij zeer aan omdat leerlingen in deze interactieve les worden aangezet tot nadenken over zichzelf, vriendschap en de wereld om hen heen. En wanneer je dan als klap op de vuurpijl ook nog in het zonnetje wordt gezet als honderdste schoolklas die de tentoonstelling bezoekt, is het voor mijn 24 leerlingen helemaal een dag met een speciaal randje.”

Populariteit Erasmus
“Dat we sinds de opening van de Erasmus Experience in september 2016 vandaag de 100e schoolklas hebben mogen verwelkomen, zegt veel over de populariteit, het educatieve gehalte van de Erasmus Experience en Erasmus’ gedachtegoed dat vijf eeuwen na dato nog steeds zeer actueel is”, vertelt Theo Kemperman, directeur van Bibliotheek Rotterdam. “Omdat er verschillende interactieve technologieën in de tentoonstelling zijn verwerkt, hebben we het werk van Desiderius Erasmus naar de 21e eeuw kunnen halen. In totaal beheert Bibliotheek Rotterdam een enorme erfgoedcollectie van dertigduizend werken. Hiervan zijn er zo’n vijfduizend werken van, door en over Erasmus en dit vormt de basis van de interactieve Erasmus Experience.”


Meer nieuws

Nieuwsoverzicht