Bibliotheek op het station (Havana Orange was erbij!)

Na Haarlem heeft nu ook Rotterdam CS een eigen ‘stationsbibliotheek’

Bibliotheek op het station (Havana Orange was erbij!)

1 november 2017 door: Havana Orange

Een feestelijke happening waar niet alleen het AD, Metro, Telegraaf Rotterdam maar ook RTV Rijnmond en de NOS (radio/TV) op afkwam! Havana Orange verzorgde de mediarelaties.

 

Deze bibliotheek, gevestigd in de grote hal van Rotterdam CS, is een ontmoetingsplaats waar forenzen, bezoekers en omwonenden onder meer digitale kranten, magazines en boeken kunnen lezen en naar muziek kunnen luisteren. Daarnaast zijn er duizend boeken die men er kan lenen.

De Bibliotheek op het station is een pilot van twee jaar en maakt onderdeel uit van het aanwezigheidsbeleid dat ertoe moet leiden dat het aantal Rotterdamse vestigingen van Bibliotheek Rotterdam in 2020 tot 21 is uitgegroeid; op dit moment heeft Bibliotheek Rotterdam er 16. “Door continu veranderende klantbehoeften wil Bibliotheek Rotterdam op meer plekken in de stad zichtbaar zijn om zo mensen te laten kennismaken met het aanbod van de bibliotheek. Tevens willen we onze leden nieuwe vormen van dienstverlening kunnen bieden”, licht Theo Kemperman toe. “We zijn enorm trots op de komst van deze in het oog springende vestiging op een toch wel zeer bijzondere en drukke locatie. Bij onze bibliotheekvoorziening op Rotterdam CS staan digitale diensten centraal: denk daarbij niet alleen aan het lezen van digitale kranten, tijdschriften en ‘e-books’ maar ook aan het raadplegen van bestanden en het luisteren naar muziek. Leden van de bibliotheek kunnen er boeken lenen en inleveren én gereserveerde boeken ophalen.”

Zeven dagen per week open
De Bibliotheek op het station is zeven dagen per week open en wordt gekenmerkt door een hoog selfservice-gehalte; op maandagochtend en op woensdag- en vrijdagmiddag is er een bibliotheekmedewerk(st)er aanwezig. Nogmaals Kemperman: “Hierbij krijgt de Bibliotheek op het station ondersteuning van het personeel van de StationsHuiskamer. Bezoekers van onze bibliotheek lopen eerst door deze aantrekkelijke horecavoorziening alvorens de Bibliotheek op het station te bereiken.”

De Bibliotheek op het station is een initiatief van ProBiblio dat in 2011 op Haarlem CS al eerder een stationsbibliotheek opende. InVorm architecten en projectinrichting maakte het ontwerp voor de Bibliotheek op het station.


Meer nieuws

Nieuwsoverzicht