Blijf met elkaar in gesprek

Bibliotheek Rotterdam ghoudt Eramus' gedachtengoed in leven

Blijf met elkaar in gesprek

18 april 2019 door: Havana Orange

Niet alleen je eigen mening ventileren en dan weglopen: dát is precies waar de vier Erasmusgesprekken van 2019 voor staan.

Aanstaand weekend zal de eerste van vier Erasmusgesprekken plaatsvinden in Bibliotheek Rotterdam. Met actuele thema’s wil Bibliotheek Rotterdam in speciaal ontworpen Erasmusstoelen bepaalde onderwerpen aansnijden waarbij telkens twee personen het gesprek met elkaar aangaan. Theo Kemperman, directeur van Bibliotheek Rotterdam: “Met de Erasmusstoelen willen we benadrukken dat we met elkaar in gesprek moeten blijven. De recente Eerste Kamerverkiezingen hebben helaas bevestigd dat er veel wordt geschreeuwd maar dat men niet openstaat voor andermans mening. De stoelen zijn wat dat betreft een schitterend middel dat naadloos aansluit op het gedachtengoed van Desiderius Erasmus, de grootste Rotterdammer aller tijden. Hij zei immers: ’We hoeven het niet eens te worden. Maar laten we wel in gesprek blijven en naar elkaar luisteren. Zo zorgen we hopelijk voor meer begrip voor elkaar.’”

In verband met Koningsdag gaat het eerste Erasmusgesprek op 20 april (15:00 uur) over het koningshuis. Schrijfster Dorine Hermans en senior conservator van Paleis ‘Het Loo’ Paul Rem nemen plaats op de Erasmusstoelen.

Samen met Bibliotheek Rotterdam heeft Havana Orange de (voornamelijk Rotterdamse) media uitgenodigd om dit onderwerp via hun kanalen meer ruchtbaarheid te geven; ook hebben we een speciale samenwerking met OPEN Rotterdam rondom deze serie kunnen opzetten.