Boeken zonder kaft maar met een verhaal

Boeken zonder kaft maar met een verhaal

23 oktober 2018 door: Havana Orange

Havana Orange wederom betrokken bij Bibliotheek Rotterdam, en dit keer zijn het de levende boeken die centraal staan in ons regionale mediaoffensief.

Vooroordelen, we hebben ze ongetwijfeld allemaal wel eens (gehad). “Kijk hem nou… Hoe kun je er zo nu bijlopen?” Het zal vast een keer bij mij zijn opgekomen toen ik in de jaren tachtig of negentig iemand met te lang haar of juist een hanenkam op school tegenkwam. Het was alleen weken later dat ik erachter kwam dat die persoon met dat lange haar of met die hanenkam bleek zeer welbespraakt, vriendelijk en toegankelijker bleek than meets the eye.

In dat perspectief is het voor Havana Orange wederom een leuke uitdaging om voor de Bibliotheek Rotterdam bij een project betrokken te worden dat vooroordelen bij mensen moet weghalen. Want wie is er ooit écht met een transgender, moslim(a) of een vluchteling in gesprek gegaan? Na de introductie van de Erasmus Experience, geopend door Z.K.H. Willem Alexander, en de opening van de Stationsbibliotheek op Rotterdam Centraal is ons communicatiebureau wederom gevraagd te ondersteunen bij de publiciteit, en dit keer dus voor Human Library. Ofwel: praten met een levend boek.

Omdat het een regionaal evenement betreft, hebben we ons ook met name gericht op de zwaargewichten in de 010-regio. Denk daarbij aan het AD/RD, maar ook Telegraaf Rotterdam, OPEN Rotterdam, RTV Rijnmond en de Havenloods. Voor wie bekend is met George Michael’s meesterwerk ‘Listen without Prejudice’ uit 1990 is het wellicht interessant / leuk / inspirerend om zelf ook een keer naar een levend boek te komen luisteren. En dit kan op zaterdag 27 oktober in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. #wegmetdevooroordelen