Echt waar: een whiskymuseum in Nederland

Michel Kappen richt een eigen museum op voor de Zagatti Collection

Echt waar: een whiskymuseum in Nederland

11 oktober 2018 door: Havana Orange

Het duurde ongeveer vijf jaar maar it has been worth the wait: de Zagatti-collectie, vernoemd naar de vorige eigenaar Valentino Zagatti, is nu te bezichtigen in zijn eigen museum. En dat allemaal in Sassenheim (Zuid-Holland).

Circa 3.000 flessen, ooit het trotse bezit van de blinde Italiaan Valentino Zagatti, werden in 2015 aangekocht door Scotch Whisky International, al jarenlang een opdrachtgever van Havana Orange. Bij de overname van de collectie beloofde Michel Kappen de heer Zagatti dat hij zijn levenswerk voor tien jaar bij elkaar zou houden en dat er een museum zou komen. Hij hield woord…

Op dinsdag 9 oktober werden investeerders, betrokkenen en uiteraard de familie Zagatti uitgenodigd om naar de opening te komen van het Zagatti Museum. Havana Orange zorgde voor de persbenadering en mocht zo op interesse rekenen van verschillende nationale media: niet alleen de ‘grote jongens’ als De Telegraaf, de NOS en nu.nl, maar ook een lokale partij als Omroep TV West trokken in alle vroegte naar de Industriekade om verslag te doen van de opening van dit whiskymuseum.

Het was weer een project om van te watertanden. Op naar de volgende dram… Slainté!