Flirten is ‘hot’ in de herfst en winter!

29 oktober 2014 door: Havana Orange

Flirten: de ene vindt het niet kunnen, maar de ander ziet het als de perfecte afleiding om zijn/haar (liefdes)leven weer wat glans te geven. Bij flirten denkt men temperamentvolle Spanjaarden die precies weten wat ze wanneer tegen een vrouw moeten zeggen. Maar hoe zit het eigenlijk met de Nederlander? Second Love deed onderzoek naar ons flirtgedrag en splitste dit op in de vier jaargetijden. Vivaldi zou er trots op geweest zijn… Havana Orange heeft Second Love geholpen bij het traject om de onderzoeksgegevens bij ‘het grote publiek’ bekend te maken en dit resulteerde onder meer in een artikel op Playboy.nl.

In de andere twee jaargetijden, de lente en zomer, blijkt dat er 34% minder wordt geflirt. De zomer is voor Second Love duidelijk de minst interessante periode, omdat flirtminnend Nederland dan met vakantie is. Erik Drost, oprichter van Neerlands grootste flirtsite, over de resultaten van het eerste all year round-onderzoek in zijn soort: “Exact een jaar geleden wilden we nagaan of er een flirtpatroon te ontdekken valt als je naar de vier jaargetijden kijkt. De herfst en winter zijn voor ons belangrijke perioden. De zomer is wat dat betreft ‘komkommertijd’, maar daar is aan het einde een grote piek te bespeuren wanneer iedereen van vakantie terugkeert. Veel mensen hebben dan blijkbaar de behoefte de vakantiesleur te doorbreken en gaan dan op zoek naar aandacht en spanning. De cijfers van ons onderzoek wijzen dit uit.”

In de decembermaand levert het uitgebreide Second Love-onderzoek andere pieken op. Nogmaals Erik Drost: “De maand december is een feestelijke maand waar familie en vrienden uitgebreid de tijd voor elkaar nemen. Maar de kalkoen is op Tweede Kerstdag nog niet van tafel, of Nederlanders grijpen massaal naar hun telefoon om aan het flirten te slaan. Ook in de komende decembermaand verwachten we op Second Love weer een explosieve stijging van het aantal inschrijvingen op Tweede Kerstavond én de dag erna.”