Ga er maar aan staan!

Ga er maar aan staan!

21 september 2017 door: Havana Orange

Schot Mark Beaumont is in 79 dagen rond de wereld gefietst. Dat is weer eens wat anders...

Om bij het begin te begin te beginnen: het schitterende fietsmerk KOGA (sponsor van Marks fiets) heeft ons een aantal maanden geleden benaderd met de vraag of we zijn ultieme poging op basis van onze ervaring en goede mediacontacten in de Nederlandse media onder de aandacht konden brengen. Natuurlijk is en blijft TV een zeer gewild medium, en waren toen heel verheugd dat – ook al ging het niet van een leien dakje vanwege hevige storm boven Schotland en Schiphol! – we hem op het laatste moment konden invliegen en bij Humbetro aan tafel lieten aanschuiven! Een betere introductie in Nederland hadden we niet kunnen wensen. De dag erna stond in het teken van de overhandiging van de KOGA-fiets waarop Mark de recordpoging zou gaan volbrengen. Een mooie persdag in het Vondelpark met aanwezigheid van KOGA zorgde voor leuke publicaties in zowel print- als online media zoals het Algemeen Dagblad en enkele vakbladen.

Niet veel later ging Beaumont dan echt van start in Parijs waarna hij door onder meer Nederland, Rusland en China naar Canada en de USA is gefietst. Mark had er op dat moment al een aardige rit op zitten die niet altijd even voorspoedig voorliep: een paar valpartijen, fikse tegenwind, noodweer en een crash met zijn volgcamper zijn enkele tegenslagen die hij heeft moeten overwinnen. Uiteindelijk begon hij aan zijn laatste stage vanuit Lissabon, om weer in Parijs te finishen. Hier werd de 34-jarige Schot als een ware held onthaald na zijn waanzinnige tocht van meer dan 29.000 kilometer door zestien landen. Leuk detail: Het KOGA-team mocht Mark vanaf Versailles naar Arc de Triomphe op de fiets begeleiden!

Marks finish was onder andere via livestreams op zijn socials te volgen. En we kunnen je vertellen: de spanning is er vanaf je eigen bank niet minder om. Wat een mooi moment wanneer hij eindelijk zijn vrouw en kinderen weer in de armen kon nemen. Zijn social accounts ontploften van alle gelukwensen en felicitaties. Toen ook onder andere het NOS, de Metro en het Jeugdjournaal het mooie nieuws overnamen, konden wij niet anders dan trots zijn op deze geslaagde recordpoging (en onze PR-inspanning). Uiteraard zijn we heel benieuwd wat zijn volgende onderneming wordt… 🙂


Meer nieuws

Nieuwsoverzicht