Hieperdebieb!

11 januari 2017 door: Havana Orange

Bibliotheken hebben het in de afgelopen jaren zwaar gehad. Mede door de economische tegenwind hebben veel filialen in Nederland hun deuren moeten sluiten. Maar Bibliotheek Rotterdam heeft aangetoond dat zij met hetzelfde budget zelfs méér kunnen doen! Bibliotheek Delfshaven is de eerste van vier die in de komende maanden worden geopend. Hier zal meer plek zijn om te werken, lezen en studeren. De nieuwe bibliotheken zijn daarmee ook meer dan ‘slechts’ een uitleenpunt voor boeken. In combinatie met ruimere openingstijden en meer plek voor ontmoetingen, werk en studie krijgt de bibliotheek steeds meer een sociale functie. “Door nieuwe samenwerkingsverbanden, innovaties en technieken hebben we het voor elkaar gekregen om met eenzelfde budget in de komende periode diverse bibliotheken weer voor het publiek te openen”, aldus Unitmanager Bibliotheken Annerie Brenninkmeijer.

Havana Orange werkte al prettig samen met Bibliotheek Rotterdam toen Zijne Majesteit de Koning eind september de Erasmus Experience bij de Centrale Bibliotheek officieel opende. Dit smaakte naar meer, en daarom zijn wij wederom gevraagd om bij de opening van het filiaal Delfshaven de mediabegeleiding op ons te nemen. En aan aandacht heeft het niet ontbroken (mede vanwege de komst van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb): RTV Rijnmond was zo enthousiast dat zij samen met Annerie een uitgebreide reportage maakt. Maar dat was niet alles: samen met de NRC bereidden we een achtergrondartikel voor over deze ‘bibliotheken 3.0’ dat in het weekendsupplement werd opgenomen.

Het is voor een Rotterdams PR-bureau niet alleen leuk om zijn tanden in nationale PR-vraagstukken te zetten, maar onze added value bij Rotterdamse projecten als deze geven veel extra energie!