Is papier factureren nog wel van deze tijd?

29 juni 2021 door: Havana Orange

Wij zijn er ons allemaal van bewust dat er een meer dan groot beroep wordt gedaan op onze natuur. En met het terugdringen van ons papiergebruik wordt er een grote stap gezet in de goede (groene) richting. Techzine.nl liet zijn licht schijnen over e-factureren en de enorme berg informatie die geautomatiseerd systemen uit data kunnen filteren: Basware in the spotlights!

Basware komt uit Finland, het land dat tijdens het EK een ‘new kid on the block’ was en liet zien dat ook het vierde Scandinavische land helemaal verrukt is van voetbal. Maar Finland staat (nog) beter op de kaart als het op e-invoicing aankomt. Ofwel: facturen zonder tussenkomst van papier (en mens).

Waar de penetratiegraad van het ‘factureren van de toekomst’ nog maar mondjesmaat in het Nederlandse bedrijfsleven doordringt, is het in Finland eerder regel dan uitzondering dat overheden en bedrijven de factuurstroom op een elektronische wijze inrichten. Geen verdwaalde facturen meer, geen morrende opdrachtgevers die aan de telefoon hangen en om betalingen vragen, etc. Nee, factuurstromen die digitaal / elektronisch binnenkomen en ook nog eens een berg informatie bevatten waarmee onder meer de afdeling Accounts Payable en de directie van een bedrijf betere voorspellingen kunnen maken. Want laten we eerlijk zijn: wie zit er nu nog op uitpuilende ringmappen te wachten… niemand toch?

Techzine.nl dook in de wondere wereld van e-invoicing en beschreef het verhaal waar Basware voor staat. Basware, al sinds de oprichting van Havana Orange aanwezig, en daarmee klant van het eerste uur. Kiitos, Basware!

Het artikel van Techzine.nl is overigens hier terug te lezen: https://www.techzine.nl/blogs/data/462341/doe-meer-met-je-accounts-payable-data/.


Meer nieuws

Nieuwsoverzicht