Journalistje spelen

Havana Blue werkt mee aan 'Exercise Grey Seal'

Journalistje spelen

24 november 2016 door: Havana Orange

Een Shell-olietanker die in de Noordzee in botsing komt met een ferry van P&O op weg naar Europoort, gewonden, zelfs doden? Zijn er Nederlanders aan boord? Waar is de ferry nu? Lekt er olie uit de tanker? Hoeveel? Krijgt Nederland ermee te maken? Spannend!

Gelukkig is dit alles fictief, en onderdeel van het script van ‘Exercise Grey Seal’, een oefening die het National Contingency Plan van de communicatie-afdeling van de Engelse Kustwacht MCA moest testen. Twee dagen lang mochten de bij Navigate PR aangesloten bureau’s uit heel Europa ‘journalistje spelen’ en in die hoedanigheid de woordvoerders van de MCA, Shell, P&O en de Engelse overheden de hemd van het lijf vragen.

Vanuit Havana Blue waren Robin Middel en Robin jr. uw reporters ter plaatse, fictief werkend voor de Telegraaf en het AD. Door middel van de simulatie-tool Triton volgden we twee dagen lang de gesimuleerde social media, persberichten en mediaberichtgeving uit Engeland en belden met goede en minder goede of onbereikbare perswoordvoerders om lastige vragen te stellen en artikelen te schrijven.

Resultaat: een goede stresstest voor de capaciteiten van de MCA door Navigate, en een duidelijke analyse van wat goed ging, en wat niet. En uiteraard weer eens twee dagen terug naar dat heerlijke hectische, gejaagde leven op de krantenredactie, dat beide Robins enkele óf al vele jaren geleden vaarwel zeiden.


Meer nieuws

Nieuwsoverzicht