Met duizenden Utrechters (en Tineke Schouten) naar de Efteling

Met duizenden Utrechters (en Tineke Schouten) naar de Efteling

14 mei 2018 door: Havana Orange

De U-pas is een pas voor mensen uit Utrecht die het niet zo breed hebben, met een persoonlijk budget voor sport, cursussen, onderwijs of cultuur. Of de Efteling, natuurlijk.

Ben je wel eens bij de Efteling geweest? Voor het hele gezin entree, wat te eten en drinken en dan nog het vervoer: je bent zo 200 piek lichter. Niet voor iedereen weggelegd dus. Vandaar dat ze in Utrecht op het idee kwamen om voor de houders van een U-pas een dagje Efteling te organiseren. De pashouders krijgen de entree plus vervoer voor 10 euro, waardoor het ook voor mensen met een lager inkomen ineens heel bereikbaar wordt om je kids een onvergetelijke dag uit te geven.

In mei en juni organiseert de U-pas daarom vier verschillende trips naar de sprookjeswereld in Kaatsheuvel. De animo is boven verwachting hoog: ruim vijfduizend mensen meldden zich al aan. Afgelopen 4 mei was helemaal een speciale dag: de 1750 mensen werden die dag vergezeld door Tineke Schouten, Utrechts boegbeeld en ambassadrice van de U-pas.

Havana Orange zorgt op verschillende manieren voor publiciteit voor de U-pas. Zo proberen we pashouders te inspireren hun pas te gebruiken, door verhalen te vertellen in de lokale media. We strikten Tineke Schouten als ambassadrice. En zo’n dagje Efteling is natuurlijk een te mooi verhaal om niet aan de grote klok te hangen. Dus regelden we dat het Algemeen Dagblad en RTV Utrecht ook langskwamen, om het twintigtal bussen dat richting Efteling ging, mee uit te zwaaien.