Skip to content
left arrow Terug naar overzicht

Havana Orange, voor al uw externe en interim-klussen

Aan de slag als externe persvoorlichter voor het Nieuwe Instituut

Klantcases
Woordvoering & mediatraining
Bouw & vastgoed
Nieuwe Instituut

Wij bij Havana Orange zijn niet vreemd van een beetje vreemdgaan – professioneel, welteverstaan. Naast ons werk voor opdrachtgevers op project- en retainerbasis, gaan we ook graag op vaste basis of ad interim als externe woordvoerder, persvoorlichter of communicatieadviseur in je organisatie aan de slag.

 

Het belang van een dedicated persvoorlichter in je organisatie (zeker niet wanneer die een publieke functie heeft) valt nauwelijks te onderschatten. Je wordt niet alleen zichtbaarder bij relevante media, je doelgroep en andere stakeholders; met een persvoorlichter ben je ook beter in staat de publieke perceptie van je organisatie bij te sturen. Met Havana Orange haal je niet alleen diepgaande kennis over het medialandschap en een uitgebreid netwerk binnen, maar ook een frisse blik op de media- en communicatiestrategie van je organisatie.

 

Zo is Robin van Essel sinds 2022 voor 24 uur per week aan de slag als persvoorlichter bij het Nieuwe Instituut, het museum voor architectuur, design en digitale cultuur in Rotterdam. Onder zijn verantwoordelijkheden vallen alle proactieve en reactieve persrelaties en het uitzetten van persstrategie rond de activiteiten van het Nieuwe Instituut (behalve tentoonstellingen organiseren, beheert het Instituut de Rijkscollectie voor architectuur en stedenbouw, voert onderzoek uit en fungeert het als internationale agent voor Nederlandse ontwerpers).

 

Met resultaat: de mediawaarde verdubbelde, de banden met de landelijke nieuwsmedia en vakpublicaties werden aangehaald én de holy grail van de PR, het achtuurjournaal, kwam op bezoek.

Hoe sta je op, op de dag van een crisis?

Woordvoering & mediatraining
Nieuwsberichten
Bouw & vastgoed

Achter de schermen bij de Wereldhavendagen

Woordvoering & mediatraining
Nieuwsberichten
Maritiem & mobiliteit
Stichting Wereldhavendagen