Pas op de juiste plaats!

Het Spoorwegmuseum nieuwste aanwinst in U-pasaanbod

Pas op de juiste plaats!

12 juli 2019 door: Havana Orange

De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht, waarvan al bijna 50.000 personen gebruikmaken. Met de U-pas kan het hele gezin meedoen aan meer dan 1.100 leuke activiteiten. Samen met het U-pasbureau hebben we de opening van het nieuwe pasjaar vrolijk mogen inluiden!

De U-pas is in de jaren negentig in het leven geroepen en is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Met de pas kunnen pashouders aanspraak maken op korting bij zo’n 1.100 activiteiten maar ook bij de aanschaf van een computer voor hun schoolgaande kinderen, een fiets of een bioscoopbezoek. Op dit moment telt de U-pas zo’n 50.000 pashouders.

Geregeld worden er nieuwe partners aan het U-pasaanbod toegevoegd, en Het Spoorwegmuseum is de laatste opvallende toevoeging. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de opening van het nieuwe pasjaar op 11 juli op de Maliebaanstraat werd gehouden! Samen met Wethouder Linda Voortman en U-pasambassadrice Tineke Schouten werd het nieuwe jaar in aanwezigheid van zo’n honderd genodigden geopend en kregen de aanwezige U-pashouders niet alleen gratis toegang maar ook een onderhoudende rondleiding.

Om de pas meer ruchtbaarheid te geven, zocht Havana Orange met name de ‘Utrechtse’ media op in aanloop naar deze feestelijke opening. Naast een live-interview op Radio Soest mochten we ook op interesse rekenen van De Telegraaf Utrecht, een artikel in het Algemeen Dagblad en nog wat andere lokale media. Het is altijd een feest om dit soort openingen te verzorgen, en zeker vanuit mediatechnisch oogpunt. De samenwerking met Tineke Schouten is altijd een feest, alsmede de aanwezigheid van de Wethouder. Op naar een mooi pasjaar – niet alleen voor de organisatie maar ook voor alle pashouders!