42e Wereldhavendagen succesvol van start

07-09-2019 - Rotterdam

Rotterdam, 6 september 2019 –  Vandaag is de 42e editie van de Wereldhavendagen van start gegaan in Rotterdam. Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland werd geopend met een maritieme quiz tussen Rotterdamse scholen, gepresenteerd door de wereldberoemde Rotterdamse straatvoetballer en YouTube-persoonlijkheid Soufiane Touzani. Daarna stond de vrijdag in het teken van jongeren en carrière.

42e Wereldhavendagen succesvol van start

Onder luid gejuich van de duizenden scholieren op de tribunes luidden de leerlingen van het Wolfert College de 42e Wereldhavendagen met de scheepsbel in. Zij kwamen als winnaar uit de openingsquiz. Drie teams onder aanvoering van Touzani’s straatvoetbalteam ‘Los Barrenderos’ moesten maritieme vragen beantwoorden van de Rotterdamse Burgemeester Aboutaleb, Commandant Zeestrijdkrachten Rob Kramer en Allard Castelein, CEO van de Port of Rotterdam.

De vrijdag van de Wereldhavendagen staat traditioneel in het teken van de jonge generatie. Na afloop van de opening ging het Career Event ‘Match’ van start in LantarenVenster, waar honderden mbo-, hbo- en wo-studenten en young professionals zich bij 25 bedrijven konden laten voorlichten over de mogelijkheden van een carrière in de haven. Daarnaast kon men terecht bij diverse kennissessies en seminars.

Ook de rest van het weekend kunnen bezoekers van de Wereldhavendagen genieten van tal van activiteiten aan de kades, demonstraties op het water en de vele excursies van de Wereldhavendagen. De meeste programmaonderdelen zijn gratis, voor de excursies moeten wel kaarten worden gekocht. Kijk voor alle programmaonderdelen en verkoop van excursietickets op www.wereldhavendagen.nl.

Avondshow
De zaterdagavond van de Wereldhavendagen draait traditioneel om de spectaculaire avondshow op het water. Tussen de kades aan de westkant van de Erasmusbrug komt een kraanschip te liggen, met daarop de Rotterdamse dj Niles Alister, die het publiek zal opwarmen. Een ballet van waterscooters met fakkels, waterjets en zoeklichten maakt het visuele spektakel af. Op twee bewegende pontons brengt zang- en dansgezelschap Wicked dansbare hits ten gehore, ondersteund door choreografie. De avondshow wordt afgesloten met vuurwerk, dat dit jaar extra lang zal duren.

De avondshow begint om 21:00 uur. Bezoekers die de avondshow ter plaatse willen bijwonen, kunnen plaatsnemen op de kades rond de Erasmusbrug. Aan de Holland-Amerikakade, ten hoogte van de Cruise Terminal, wordt een grote tribune geplaatst. Daarnaast zal de avondshow live worden uitgezonden op de Facebook-pagina van de Wereldhavendagen.

Over de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen in Rotterdam is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 42e editie vindt plaats op 6, 7 en 8 september 2019 in het gebied rond de Erasmusbrug.

Het thema van de 42e Wereldhavendagen is ‘MariTeam’, waarmee de organisatie de schijnwerper wil zetten op het fantastische staaltje teamwork van alle mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van Rotterdam als maritieme hoofdstad en zijn haven. De bezoekers kunnen via tal van activiteiten op de kade, demonstraties op het water en excursies kennismaken met alle teamspelers die de Rotterdamse haven rijk is. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel programma in de stad.

In 2018 trok het evenement ongeveer 380.000 bezoekers. De hoofdsponsors/partner van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.

Kijk voor meer informatie op www.wereldhavendagen.nl.

Lees meerBekijk andere publicaties