550% groei voor werkplatform Maqqie in 3e kwartaal

13-10-2020 - Gorinchem

Het online werkplatform Maqqie rapporteert over het derde kwartaal 2020 een stevige groei. Het aantal transacties over het platform steeg met ruim 73 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar was de groei 550 procent.

Onder het label ‘Open Payroll®’ lanceerde werkplatform Maqqie in de maand mei een eenvoudige, flexibele en verantwoorde personeelsoplossing. Deze oplossing richtte zich op bedrijven én werkenden die met het afbouwen van de lockdown weer vol aan de slag wilden. “Meer flexibiliteit dan payrolling, goedkoper dan uitzendbureaus en toch met maximale sociale zekerheid voor werkenden. Dat is enorm aangeslagen”, aldus Pieter Leenman, de eindbaas van het werkplatform. “Inmiddels hebben ruim 800 bedrijven, veelal uit het MKB, een account op het platform waarmee ze hun personeel kunnen werven, contracteren, plannen en payrollen.”

Kansen wijzigingen Wet Arbeidsmarkt in Balans per 2021
Gezien het sterk stijgende aantal Corona-besmettingen verwacht het bedrijf in Q4 een afvlakking van de groei. Dat wordt echter naar verwachting vanaf 1 januari 2021 ruimschoots goed gemaakt. “We merken dat veel bedrijven die nu gebruik maken van traditionele payrolloplossingen zich aan het oriënteren zijn. Het was al minder flexibel geworden per 2020, maar per 2021 moeten de medewerkers ook naar een andere pensioenregeling. Onze Open Payroll® biedt dan een oplossing. Door het open karakter van het platform en de allocatiefunctie blijven we 5,5 jaar flexibiliteit bieden én de StiPP pensioenregeling. Daar verwachten we veel van”, aldus Leenman.

Over Maqqie
Maqqie is het eerste werkplatform met volledige cao-integratie en biedt contractvormen mét sociale zekerheid in de range van maximaal flex tot maximaal vast. Volautomatisch, zonder tussenkomst van dure derden en zonder werkgeversrisico’s voor de inlener. Bij Maqqie zelf werken 20 medewerkers.

Bekijk andere publicaties