Advocatenkantoor Boonk Van Leeuwen versterkt zich met Marieke van den Dool als partner

14-05-2018 - Rotterdam

Boonk Van Leeuwen Advocaten (BVL) breidt haar team van advocaten per vandaag uit met de komst van een nieuwe partner, Marieke van den Dool. Zij keert na een periode werkzaam geweest te zijn in het bedrijfsleven terug naar de Rotterdamse advocatuur en brengt veel (corporate) advies- en proces ervaring mee.
Marieke begon haar carrière als Legal Counsel bij een grote Rotterdamse onderneming Hudig Veder & Dammers, waarna zij na enkele jaren de overstap maakte naar de advocatuur om zich naast het adviseren ook het procederen eigen te kunnen maken. In de periode 1998-2006 was Marieke werkzaam bij NautaDutilh in de brede maritieme praktijk, waarna zij tezamen met een aantal advocaten het maritieme advocatenkantoor Van Steenderen MainportLawyers heeft opgericht. In die periode heeft Marieke onder meer ruime advies- en proceservaring in de logistieke dienstverlening, scheepsbouw en financieringspraktijk opgedaan, met een bijzondere focus op superjachten. In 2014 besloot zij de opleiding tot mediator te volgen en een overstap te maken naar het bedrijfsleven om zich via de rol van Head Legal bij het midsize en internationaal actieve accountancy- en fiscaal kantoor Baker Tilly Berk te verbreden en nog meer corporate ervaring op te doen. Dit heeft Marieke gemaakt tot een veelzijdig jurist. De passie voor de advocatuur brengt haar nu terug bij het Rotterdamse kantoor Boonk Van Leeuwen Advocaten waar zij zich bezig zal houden met commerciële contracten en conflicten.
Groei
Michiel van Leeuwen, partner bij BVL: “Wij zijn heel blij dat Marieke ons team van advocaten en specialisten komt aanvullen. Ze is zeer goed ingevoerd in de corporate en commerciële praktijk wat uitstekend aansluit bij de ambities van ons kantoor. We zien dat in de door ons bediende marktsegmenten een toenemende behoefte aan “one stop”-dienstverlening bestaat. Wij spelen hier graag op in zonder onze focus op persoonlijke samenwerking met cliënten, de korte lijnen en specialistisch maatwerk te verliezen. Daarom is onze strategie gericht op groei van het kantoor om met de juiste specialisten aan boord cliënten juridisch te kunnen ontzorgen. De komst van Marieke van den Dool als partner is een mooie eerste aanzet hiertoe.”
Over Boonk Van Leeuwen
BVL is een typisch Rotterdams (niche) advocatenkantoor met een sterke focus op het handelsrecht, vervoerrecht, contractenrecht, bouwrecht, ondernemingsrecht en insolventierecht. Vanuit een diepgewortelde ambitie en cultuur om zeer nauw en persoonlijk met haar cliënten samen te werken versterkt het kantoor het team de komende periode met meerdere advocaten. De ingezette vergroting in haar juridische en advocatuurlijke dienstverlening maakt dat BVL haar praktijk zichtbaar verbreedt. Zo is BVL in staat haar cliënten maximaal juridisch te ondersteunen in alle zakelijke marktsegmenten.
Bekijk andere publicaties