Afdeling IJmond – Kennemerland beleeft turbulente ledenvergadering

21-10-2019 - Amsterdam

Een spoorloos verdwenen voorzitter, PAS, PFAS, PFOS en WKB: de problemen stapelden zich op tijdens de ledenvergadering van afdeling IJmond-Kennemerland, donderdag 17 oktober.

Met de Vuurlinie in Beverwijk had de afdeling IJmond-Kennemerland een bijzondere locatie uitgekozen voor de jaarlijkse ledenvergadering. Het in1895 gebouwde fort aan de Sint Aagtendijk maakt deel uit van de verdedigingslinie Stelling van Amsterdam. Volop interessante geschiedenis dus, maar door de onaangekondigde afwezigheid van voorzitter Arjan Putter kwamen de bouwers daar niet aan toe. Er was vooral veel onrust toen de leidsman er om half vijf nóg niet was, het tijdstip waarop de vergadering zou beginnen. Telefoontjes van de nerveuze secretaris, penningmeester en zelfs de ongeruste broer van de voorzitter werden niet beantwoord. Er zou toch niets ernstigs gebeurd zijn? En dat was er wel, zo bleek. De bijeenkomst werd opgeschrikt door een onbekende die een schrikbarende mededeling had: de voorzitter van afdeling IJmond-Kennemerland was ontvoerd! De leden kregen anderhalf uur om het benodigde losgeld te verzamelen, want anders…
In twee teams gingen de leden aan de slag om de benodigde pecunia te vergaren. En dat lukte op de valreep. Om 18:00 uur kon het benodigde losgeld in euro’s, guldens en goudstaven aan de ontvoerders worden overhandigd en lieten ze de voorzitter Putter gaan.

Lees meerBekijk andere publicaties