Afdeling Noord-Holland-Noord bijt spits af met kennisbijeenkomst over Wet Kwaliteitsborging

12-09-2019 - Amsterdam

Woensdag 11 september was op de website van Bouwend Nederland het webinar over de nieuwe Wet Kwaliteitsborging te volgen. De avond daarvoor kreeg de afdeling Noord-Holland-Noord al een voorproefje tijdens de kennisbijeenkomst bij hun eigen sociëteit ‘Het Fundament’ in Espeq. En een extraatje in de vorm van het praktijkverhaal van bouwbedrijf Tervoort.

Twee sprekers stonden er op de agenda voor de bijeenkomst op dinsdag 10 september. Drie eigenlijk, want Cor Tervoort, directeur van Tervoort Egmond, deed zijn praktijkverhaal over werken met de Wet Kwaliteitsborging samen met uitvoerder Tom Damstra. Maar voordat de 65 aanwezigen te horen kregen over de wet in de praktijk, schotelde Ruben Heezen van het regiobureau ze eerst de theorie voor. Zaken als ‘wat staat er in die wet, wat wordt er anders, wat staat de bedrijven te wachten, wanneer gaat de wet in kwamen aan de orde. Ook deed de Adviseur Overheid & Markt uit de doeken hoe Bouwend Nederland de leden de komende periode gaat ondersteunen bij de invoering van de WKB. Allereerst dus met het webinar op 11 september met vooral veel algemene informatie (klik hier voor ‘webinar gemist’).
Dan volgen er diverse uitgebreide regionale voorlichtingsbijeenkomsten (noteer 26 september en 1 oktober alvast in de agenda).
Na die algemene ronde is er de mogelijkheid om via BNL Academy een meer op het individuele bedrijf gerichte begeleiding te krijgen. En dan is er ten slotte het leren in de praktijk via pilotprojecten.

Lees meerBekijk andere publicaties