Baggerfestival is er klaar voor

26-06-2019 - Sliedrecht

Donderdag 27 juni barst het tweejaarlijkse Baggerfestival weer los in Sliedrecht. Op die dag vindt het symposium ‘Zeespiegelstijging & Energietransitie’ plaats in De Lockhorst, waarna in de dagen die volgen een scala aan activiteiten de revue passeert variërend van optredens van De Snollebollekes en De Coronas tot aan beachsoccer en de Obstacle Run.
Het symposium organiseert het Baggerfestival in nauwe samenwerking met Rijkswaterstaat en de Dutch Coastline Challenge. Er wordt vooruit geblikt naar onze kustverdediging in 2030. Om de Nederlandse kust veilig te houden met materieel zonder fossiele uitstoot, is een gigantische opgave. Overheid, kennisinstituten en het bedrijfsleven ontmoeten elkaar deze dag om ideeën uit wisselen over ‘hoe te overleven in onze Delta?’ De dag in De Lockhorst wordt afgesloten met het grote netwerkevent voor sponsoren.
Suppen en zeilen
Op donderdag begint in de Volkerhaven Optimist on Tour. Op donderdag en vrijdag krijgen schoolklassen gratis zeilles van professionele instructeurs, kunnen ze kanovaren, suppen en lopen in een waterbal. Op donderdag- en vrijdagmiddag, plus de hele zaterdag is het vrije deelname voor kinderen tot en met 14 jaar oud.
Baggerbraderie
Vanaf vrijdagmiddag 13.00 uur gaat het festijn rond de haven los. Vanaf dat moment zijn de schepen open voor bezichtiging en is de opleidingen- en bedrijvenpromenade op de Schuttevaerkade geopend. Om 14.00 uur start ook de Baggerbraderie in de Havenstraat en Kerkbuurt.
Huldiging volleybaldames
Vanaf 19.00 uur verplaatst het centrum van gezelligheid zich naar het Dr. Langeveldplein. Eerst zal DJ Pieter Gabriël los gaan op het grote podium, gevolgd door de Blue Grass Boogiemen. Daarna komt ‘This is Beethoven’; een garantie voor muzikaal spektakel, zoals reeds in de vorige twee edities van het Baggerfestival is gebleken. Tussendoor (rond de klok van 22.00 uur) is het tijd om de volleybalmeiden van Dames 1 van Sliedrecht Sport op het podium te halen. Zij wonnen afgelopen seizoen voor de tweede keer op rij, zowel de Supercup, Nationale Beker en het landskampioenschap. Dat verdient een huldiging! De avond wordt afgesloten met van links naar rechts… De Snollebollekes.
Nog 8 startbewijzen
Op zaterdag is het de dag van de Obstacle Run. Op moment van schrijven zijn er nog acht startbewijzen te krijgen. Dus wil je meedoen… schrijf je snel nog in. Op zaterdag zijn de promenade en de Baggerbraderie natuurlijk ook volop in bedrijf, aangevuld met Open Huis bij zowel IHC als het Baggermuseum. De Merwestraat wordt omgetoverd tot sport- en spelarena, inclusief beachvelden, formule 1-simulatoren en een duiktank. Op het Van Houte Willemsplein vind je het rock- en bluespodium en op het Langeveldplein is een doorlopend muziek- en showprogramma vanaf 12.30 uur; culminerend in een optreden van De Coronas vanaf 20.30 uur. Zondag sluiten we af met de open lucht viering bij het oude gemeentehuis, voorgegaan door ‘baggerdominee’ Stefan Francke. Er valt dus heel veel te beleven dit weekend. Kijk op baggerfestival.nl voor het complete programma.
Bekijk andere publicaties