Basware Leader Accounts Payable-software in IDC MarketScape-rapport

05-02-2019 - Amsterdam

Basware is uitgeroepen tot Leader in de ‘Worldwide SaaS and Cloud-Enabled Accounts Payable Applications 2018-2019 Vendor Assessment’-rapport van IDC MarketScape. In totaal werden zeven leveranciers beoordeeld; Basware werd met twee andere bedrijven in de Leaders-categorie geplaatst. De studie van IDC MarketScape beoordeelde toonaangevende SaaS en cloud-enabled AP-softwareoplossingen en benoemde criteria waar bedrijven op moeten letten bij het aanschaffen van een systeem.

Basware dankt haar positie in de Leader-categorie in de eerste plaats aan de mogelijkheid om met meer dan 250 verschillende ERP-systemen te integreren. Volgens IDC MarketSpace is dat één van de sterkste punten van Basware. IDC MarketScape prijst daarnaast de vele innovaties van Basware (waaronder machine learning) om niet-PO-facturen te automatiseren alsmede een intelligent algoritme die vooraf facturen selecteert die wel eens te laat betaald zouden kunnen worden. Ook maakt Basware slim gebruik van data om benchmarks rond uitgavecontrole te creëren, kunnen crediteuren worden geautomatiseerd en is er een leverancierstarief voor e-invoicing. Zulke innovaties stellen AP-organisaties in staat hun prestaties met peers te vergelijken.

“Basware innoveert volop in architectuur, cloudstrategie en functionaliteit en levert daarmee een krachtige AP-ervaring”, aldus Kevin Permenter, senior research analyst bij IDC. “Daarnaast verbetert Basware consequent het productplatform door gebruik te maken van krachtige, intelligente algoritmen voor directe én indirecte uitgaven.”

Het rapport beveelt Basware aan “wanneer je op zoek bent naar een AP-automatseringsplatform voor een complexe internationale organisatie met meerdere ERP-systemen en verschillende soorten facturen – niet alleen indirecte, maar ook directe, service en logistieke facturen”. Basware is al in heel Europa actief en IDC MarketScape benoemt de Verenigde Staten als de “grootste groeimarkt buiten Europa”.

“Ons groeiende platform wordt wereldwijd steeds bekender. We zijn blij met de erkenning van IDC MarketScape en onze leadership-positie in AP”, reageert Sami Peltonen, Vice President van Purchase-to-Pay Product Management bij Basware. “Het is onze missie organisaties volledig inzicht in hun uitgaven te geven. Daardoor worden alle facturen vastgelegd, inclusief directe uitgaven. Zoals IDC in het rapport beschrijft, koppelen we dat inzicht aan geavanceerde machine learning en voorspellende analyses, zodat gebruikers het maximale uit hun financiële data kunnen halen.”


Bekijk andere publicaties