Basware ontvangt Green Supply Chain Award van Supply & Demand Chain Executive

15-12-2020 - Amsterdam

Basware ontvangt Green Supply Chain Award van Supply & Demand Chain Executive

Het internationale tijdschrift ‘Supply & Demand Chain Executive’ heeft dit jaar de Green Supply Chain Award aan Basware uitgereikt.

“Basware zet zich volledig in voor de bescherming van ons milieu – niet alleen vandaag, maar ook onze toekomstige generaties”, aldus Klaus Andersen, de CEO van Basware. “Met betrekking tot de supply chain wordt de ecologische impact van het factureringsproces vaak over het hoofd gezien. Daarom zijn we vereerd om deze prijs te winnen en tevens aan te tonen hoe automatisering via purchase-to-pay kan bijdragen aan een groenere planeet. We hebben onlangs technologieën op de markt gebracht om onze klanten te helpen bij het adopteren en volgen van duurzaamheidtrajecten. We vinden het belangrijk om met milieubewuste acties onderdeel te zijn van de routines van onze klanten.”

Een Basware-onderzoek uit 2018 toonde nog aan dat de transitie van een papieren systematiek naar e-facturatiediensten een geschatte emissiereductie van 36% oplevert. Hoe meer processen geautomatiseerd worden, hoe minder papier er nodig is. Door de afhankelijkheid van papier terug te brengen, vermindert dat de bijdrage aan de CO2-uitstoot. Daarnaast plukken bedrijven de vruchten van onder meer kostenbesparingen, efficiëntie, een beter georganiseerde crediteurenadministratie en minder (handmatige) fouten. Bovendien heeft Basware onlangs de CO2 Foot Print Index geïntroduceerd, een dashboard waarmee klanten hun CO2-uitstoot per factuur kunnen bekijken en deze met soortgelijke bedrijven kunnen vergelijken.

De Green Supply Chain Award erkent bedrijven die ‘groen’ of duurzaamheid in hun supply chain-strategie toepassen en werken aan het behalen van meetbare duurzaamheidsdoelen. De prijs erkent ook leveranciers van supply chain-oplossingen en -diensten die hun klanten helpen meetbare duurzaamheidsdoelen te bereiken.

“De Green Supply Chain Award die dit jaar voor de dertiende keer is uitgereikt, erkent kleine en (middel)grote ondernemingen die gebruikmaken van groene oplossingen om duurzame verbeteringen binnen de supply chain verder te stimuleren”, zegt Marina Mayer, hoofdredacteur van Supply & Demand Chain Executive. “Van softwareoplossingen over transportbeheersystemen tot verschillende andere initiatieven die zijn ontworpen om de koolstofvoetafdruk te verkleinen: duurzaamheid blijft een belangrijk onderdeel van een sterkere, veiligere en efficiëntere supply chain.”

Bekijk andere publicaties