Basware organiseert wedstrijd voor jonge kunstenaars

18-04-2018 - Amsterdam

Basware organiseert wedstrijd voor jonge kunstenaars

Basware heeft voor de zestiende keer de populaire wedstrijd Art of Baswareuitgeschreven. Jonge kunstenaars wereldwijd mogen hun interpretatie van het thema ‘Every action counts’ insturen. De winnaars worden op 11 september 2018 in Helsinki bekendgemaakt.

Vesa Tykkyläinen, de CEO van Basware, licht toe: “We organiseren deze wedstrijd om de carrière en ontwikkeling van jonge kunstenaars een boost te geven. We geloven dat er een sterke verbinding is tussen innovatie, vastberadenheid en creativiteit.”

Deelnemers aan de competitie Art of Baswaredienen jonger te zijn dan dertig jaar en kunnen hun inzending tot 14 juni insturen via http://baswa.re/ArtofBaswareform. Elke kunstenaar mag maximaal drie werken indienen en het staat deelnemers vrij om het thema op hun eigen manier in te vullen. De kunstwerken worden beoordeeld door een jury die bestaat uit Finse kunstenaars en medewerkers van Basware.

De uitslag van de wedstrijd wordt bekendgemaakt in hotel Clarion Jätkäsaari in Helsinki op 11 september aanstaande tijdens de opening van de Art of Basware-expositie. Het winnende kunstwerk wordt door Basware voor vijfduizend euro gekocht en krijgt een plek in Basware’s kunstcollectie die inmiddels uit bijna honderd werken bestaat.

Deze collectie wordt tentoongesteld in het pand van Basware in Espoo en in internationale filialen van de organisatie in Londen en Charlotte (VS).

 

Bekijk andere publicaties