Basware voldoet aan voorwaarden voor internationale e-facturen

23-10-2018 - Amsterdam

Basware biedt een wereldwijde verzendoplossing voor e-facturen waarmee organisaties al hun facturen elektronisch naar hun klanten – bedrijven, overheden en consumenten – kunnen sturen.

Mikko Pilkama, Senior Vice President, Producten bij Basware: “Basware is al heel lang wereldleider op het gebied van e-facturering en ondersteunt meer dan 70 e-factuurformaten. Daarnaast bieden we verschillende afleverkanalen via een ‘single access point’ voor zakelijke, overheidsgerelateerde en consumentenfacturen. We werken nauw samen met nationale en internationale partners zodat onze klanten kunnen blijven voldoen aan veranderende regelgeving. Zo neemt Singapore bijvoorbeeld de PEPPOL e-factureringsstandaard over. Daarnaast werken we er actief aan om e-facturering op deze markt te brengen als gecertificeerd PEPPOL-accesspoint en PEPPOL-expert.”

De publieke sector is vaak de drijvende kracht achter de adoptie van e-facturering. Verschillende EU-landen hebben e-facturering voor B2G-transacties ingevoerd en sommige landen zetten de volgende stap en breiden verplichte e-facturering naar B2B-transacties uit. Een recent voorbeeld is Italië, waar B2B-e-facturering vanaf januari 2019 verplicht is.

“Om aan multinationale vereisten te voldoen, zullen bedrijven meerdere manieren nodig hebben om e-facturen aan te bieden en de mogelijkheid om elk formaat te ondersteunen. Het opzetten van lokale functionaliteiten en nieuwe IT-projecten kan ingewikkeld en duur zijn”, zegt Henna Karhunen, Senior Product Manager van Basware. “Het feit dat partijen dienen te voldoen aan meerdere wettelijke vereisten draagt ook niet bepaald bij aan een snelle adoptie. Maar door een single point of contactén partner voor onze klanten te zijn, kunnen we hen helpen e-facturen te versturen, hun processen te automatiseren en compliant te blijven naarmate zij groeien.”

Voor organisaties met consumenten en kleine bedrijven als klant biedt Basware in samenwerking met AcceptEasy de Invoice to Cash-oplossing. Deze cloud based online, mobiele en sociale payments service provider zorgt voor snellere en eenvoudigere manieren om e-facturen te betalen. Met Invoice to Cashkunnen Basware-klanten hun cashflow versnellen en betere zichtbaarheid over betalingen krijgen.

Bekijk andere publicaties