Benedict Janssen belicht Japanse Blitzkrieg in ‘De weg naar Singapore’

13-05-2018 - Rotterdam

Benedict Janssen belicht Japanse Blitzkrieg in ‘De weg naar Singapore’
In het tweede deel van zijn serie ‘Onbekend WO II’ richt auteur Benedict Janssen dit keer zijn blik op de val van Singapore in 1942. Dit boek vertelt over die ‘andere Blitzkrieg’: hoe Japan met een gedurfd, haast roekeloos plan de strijd aanbond met de grootmachten VS en het Britse Rijk. Janssen legt de focus op de Japanse invasie van Maleisië, die eindigt met de verovering van Singapore, waar één miljoen burgers in de val zitten. 
De interesse in Nederland over de Tweede Wereldoorlog blijft groot, maar richt zich vooral op de gebeurtenissen in eigen land en op het Europese strijdtoneel. Van de aangrijpende gebeurtenissen die zich toen aan de andere kant van de wereld afspeelden, hebben we eigenlijk weinig weet. Zo vormt de inname van het ‘Gibraltar van het Oosten’ de grootste militaire nederlaag van het Britse Rijk, en leidt het einde in van het Britse koloniale Rijk in deze regio.
Net als in zijn eerste boek ‘Peleliu’ brengt de schrijver op meeslepende wijze tamelijk onbekende gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog tot leven. Van de strategische overwegingen op de hoofdkwartieren tot aan de persoonlijke beslommeringen van de burgers die de oorlog ondergingen. Op basis van diepgaande research en met een fijn gevoel voor de soms absurdistische werkelijkheid die de oorlog met zich mee brengt.
Uitgeverij Het Nachtkastje, Rotterdam
https://www.uitgeverijhetnachtkastje.nl/peleliu-en-de-weg-naar-singapore/
ISBN 9789082 83 0606
255 pagina’s, geïllustreerd
18,95 euro
Bekijk andere publicaties