‘BigRoll’ krijgt hoofdrol bij de Wereldhavendagen

24-07-2017 - Rotterdam

Vandaag is bekend geworden dat het schip ‘BigRoll Baffin’ van BigRoll Shipping een hoofdrol krijgt tijdens de Wereldhavendagen. Dit 173 meter lange schip, dat normaal grote installaties voor de energie industrie vervoert, ligt tijdens het evenement afgemeerd aan de Parkkade te Rotterdam.

De Nederlandse schepen van BigRoll zijn ontworpen om grote lading rollend op het dek te laden. Recent vervoerden de schepen op deze manier nog enorme modules voor een nieuwe LNG-fabriek op een Russisch schiereiland in het noordwesten van Siberië. De schepen van BigRoll zijn uitermate geschikt om in deze regio te opereren. Ze zijn in staat ijs te breken en zo ontworpen dat schip en haar bemanning kan werken in extreme kou. De specifieke kwaliteiten van de BigRoll worden echter niet alleen in de Arctic, maar over de hele wereld gewaardeerd. Direct na de Wereldhavendagen zal de ‘BigRoll Baffin’ vetrekken voor een project in Angola.

De ‘BigRoll Baffin’ is niet het enige grote schip dat tijdens de Wereldhavendagen is te bewonderen. De Koninklijke Marine zal naast een fregat, onderzeeboot, mijnenjager en patrouilleschip ook aanwezig zijn met haar 204 meter lange ‘Joint Support Ship’ Zr.Ms. Karel Doorman. Verder is de verwachting dat diverse andere zee- en binnenvaartschepen tijdens het evenement zijn afgemeerd of in de demonstraties zijn te bewonderen.

De Wereldhavendagen wordt jaarlijks in het eerste weekend van september gehouden en trekt daarbij honderdduizenden bezoekers. Het is de veertigste keer dat dit evenement wordt georganiseerd. Naast de schepen, zijn veel activiteiten op de kades en in het water rond de Erasmusbrug georganiseerd. Ook wordt mogelijkheid geboden om op excursie te gaan, om diverse bedrijven dieper in de haven van dichtbij te bekijken.

Het programma van de Wereldhavendagen is te vinden op www.wereldhavendagen.nl.

Bekijk andere publicaties