Blokland Metaalbewerking breidt fors uit

08-05-2019 - Hardinxveld-Giessendam

Blokland Metaalbewerking breidt fors uit

De eerste maanden van 2019 staan bij Blokland Metaalbewerking vooral in het teken van uitbreiding. In januari is de Trumatic 7000 lasersnijder geïnstalleerd. Deze maand ontvangt Blokland als eerste in Nederland het TruLaser Center 7030, gevolgd door een Hedelius Acura 65EL voor de precisiebewerking van metalen werkstukken.

De Trumatic 7000 is inmiddels volledig inzetbaar. Het is één van de meest krachtige en capabele machines als het gaat om het ponsen, stansen of door middel van een laser uitsnijden van voorwerpen uit een metalen plaat. Met de 4 kilowatt sterke laserbron kunnen werkstukken uit tot 6 millimeter dik aluminium of roestvrijstaal gesneden worden. Bij staal is dit zelfs 8 millimeter. Bijzonder bij deze ‘Großformat’ is de volautomatische aanvoer van de platen, die 3 bij 1,5 meter kunnen zijn.

Primeur
Deze maand heeft Blokland Metaalbewerking dan de primeur van het eerste TruLaser Center 7030 in Nederland. Ook dit is een lasersnijmachine, maar dan eentje die volledig zelfstandig kan opereren; van tekening tot aan uitgesorteerd product. Met een maximaal laservermogen van 6.000 Watt kan constructiestaal en RVS tot 12,7 millimeter dikte bewerkt worden. Voor aluminium, messing en koper geldt 6 millimeter. De 7030 wordt de tiende lasersnijder voor Blokland. Dit is inclusief de vier buislasersnijders.

Precisiebewerkingen
Eveneens in mei wordt de Hedelius Acura 65EL geleverd. Net zo Duits als de machines van Trumpf en ook een schitterend apparaat. Met het vijf-assig bewerkingscentrum met automatische belading, een draai-zwenktafel en 255 verschillende gereedschappen kan een enorm groot aantal precisiebewerkingen worden uitgevoerd.

Intern schuiven
Om deze uitbreidingen kwijt te kunnen is er in de afgelopen maanden intern geschoven met de lasafdeling en de expeditie. Nu dat achter de rug is en de nieuwe machines eind deze maand operationeel zijn, kan Blokland Metaalbewerking nog meer toegevoegde waarde bieden aan haar klanten.

Bekijk andere publicaties