Bouw 57 woningen in fase 3 van nieuwe wijk Laarveld van start gegaan

28-09-2022 - Weert

Bouw 57 woningen in fase 3 van nieuwe wijk Laarveld van start gegaan

Gistermiddag hebben Wendy van Eijk, wethouder van de gemeente Weert, en Gard Stals, directeur van bouwer Jongen en projectontwikkelaar JPO, samen met de toekomstige bewoners het startsein gegeven voor de bouw van 57 woningen in fase 3 van de wijk Laarveld. Het worden alle luxe woningen in een groene en gezonde leefomgeving.

De nieuwe wijk verrijst ten noorden van Weert en biedt in totaal ruimte aan zo’n 900 woningen in diverse categorieën. Gestart is met de bouw van 57 huizen, waarvan 22 levensloopbestendige woningen, vijf vrijstaande en dertig geschakelde eengezinswoningen.

“Laarveld wordt gekenmerkt door zijn groene karakter en is ruim van opzet”, aldus Wethouder van Eijk. “Duurzaamheid staat voorop in al zijn facetten. Laarveld is een zeer aantrekkelijke woonwijk gebleken waar mensen graag willen wonen; landelijk en toch dicht bij het centrum van Weert.”

Ruimte voor geluk
Ook geboren Weertenaar Gard Stals is enthousiast over het project. “Bij ontwikkeling van dit project hebben we de mens centraal gesteld. Er wordt echt met aandacht gebouwd aan een plek met ruimte voor ontmoeting en vrijheid. Dat past goed bij Weert. Ruimte om jezelf te zijn; ruimte voor geluk! Dat is ook waar JPO voor staat.”

Over JPO
We creëren graag leef- en werkomgevingen die inspireren en doen verwonderen. Die ontstaan vanuit een visie en die met respect voor het verleden, voor lange tijd het verschil maken. Plekken die als thuis voelen en waar je jezelf kunt zijn. Dit is wat we graag achterlaten. Daarvoor worden we graag uitgedaagd. Met VolkerWessels als onze basis zorgen we voor durf en daadkracht. We tonen lef, maar stellen ons ook graag kwetsbaar op. We nodigen uit om anders te kijken. Niet naar het individu, maar naar het groter geheel. Niet vanuit ratio, maar vanuit het gevoel. Dat is voor ons duurzaamheid. Zo werken we aan geluk. Ruimte voor geluk.

Bekijk andere publicaties