Bouw ‘Aan de Stadsmuur’ in Venlo van start

06-12-2021 - Venlo

Bouw ‘Aan de Stadsmuur’ in Venlo van start

Vrijdag heeft wethouder Marij Pollux het officiële startsein gegeven voor de bouw van 70 woningen en appartementen ‘Aan de Stadsmuur’. Met het in de grond boren van de eerste paal is een begin gemaakt met de allerlaatste fase van de herontwikkeling van binnenstadswijk Q4.

“Ik ben blij dat de eerste paal in de grond zit”, aldus wethouder Pollux. “Wat een mooie stap voor Q4, waar ook de Maaskade opnieuw wordt ingericht. Het wordt echt prachtig wonen in een stadswijk die enorm is gegroeid. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe bewoners gaan genieten van deze mooie nieuwe plek aan het water.”

Een ode aan de historie
“Hier woon je straks in een iconisch stukje stad”, aldus Nadja van Es, directeur van initiatiefnemer JPO. “De grootse en rijke historie van de vestingstad Venlo met komen terug in de architectuur van de woningen en de appartement. Gelegen aan de Maas én in de binnenstad van Venlo voel je de vrijheid van de natuur én de levendigheid van de stad.
‘Aan de Stadsmuur’ wordt een leefomgeving die inspireert en verwondert. Die ontstaan is vanuit een visie en met respect voor het verleden, voor lange tijd het verschil gaat maken. Het wordt een plek waar toekomstige bewoners zich straks thuis voelen. Een plek waar geluk alle ruimte krijgt”

Succesvolle verkoop
Het woningbouwplan is bijzonder in trek bij Venlonaren en mensen uit de regio. De verkoop verloopt dan ook zeer voorspoedig. Nog een laatste appartement bemachtigen in het Jakobus Front? Meld je dan snel bij makelaar Frank Blok van Hauser en Partners in Venlo of neem een kijkje op aandestadsmuur.nl.

Bekijk andere publicaties