Bouwend Nederland en VNO-NCW praten leden bij over investeren in de verduurzaming van bedrijfspanden en woningen.

22-01-2020 - Amsterdam

Wat kun je doen om je bedrijf te versterken met groene investeringen? Daar ging het dinsdag 21 januari over tijdens de gezamenlijke bijeenkomst van VNO-NCW West en Bouwend Nederland Regio Randstad Noord in de Johan Cruijff Arena. De ruim honderd aanwezigen konden opgelucht adem halen; vastgoed verduurzamen valt best mee.

Plaats van handeling voor de gezamenlijke ondernemersbijeenkomst was de Johan Cruijff Arena. Niet zomaar een locatie want de voetbal- annex evenemententempel draait om energie en zet stevig in op verduurzaming. Zo is er een noodaggregaat, dat de lichten moet laten branden als de stroom uitvalt, waarvoor zo’n honderdvijftig batterijen van elektrische auto’s zijn hergebruikt. Het is slechts één van de verduurzamingsstappen die de J.C. Arena heeft gezet. 

Nog een flinke weg te gaan

Otto Raspe van de Rabobank liet weten dat er in Nederland nog heel veel stappen moeten worden gezet. Ruim de helft van de woningen in ons land is nog niet verduurzaamd, moet nog geïsoleerd worden. En dan zijn er nog de bedrijfspanden. In 2023 moeten die allemaal minimaal label C hebben. Daar ligt nog het nodige werk te wachten voor de bouw, was een van de boodschappen. Niet alleen om andermans vastgoed te verduurzamen trouwens, maar ook de eigen woning en het eigen bedrijfspand. Een klus waar velen behoorlijk tegenop zien. 

Lees meerBekijk andere publicaties