Cat® phones en Teledyne FLIR introduceren SDK voor warmtebeeldcamera Cat S62 Pro

09-12-2021 - Reading, UK

Bullitt Group, de wereldwijde licentiehouder van Cat® phones, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van een software development kit (SDK) voor zijn toonaangevende Cat S62 Pro rugged smartphone. Deze stelt ontwikkelaars in staat om de professionele warmtebeeldcamera van de telefoon te gebruiken in hun eigen Android-applicaties.

Cat® phones en Teledyne FLIR introduceren SDK voor warmtebeeldcamera Cat S62 Pro

De Cat S62 Pro is de meest geavanceerde smartphone met warmtebeeldcamera op de markt, dankzij de hoge resolutie FLIR Lepton® 3.5-sensor en de MyFLIR™ Pro app van Teledyne FLIR. Deze stellen ontwikkelaars in staat om ongeëvenaarde warmtebeeld-functionaliteit toe te voegen aan hun eigen mobiele apps. Warmtebeeld maakt het mogelijk om dat wat met het blote oog niet te zien is te visualiseren, in het donker te kijken en oppervlaktetemperatuur te meten.

“De Cat S62 Pro kent duizenden toepassingen,” zegt Tim Shepherd, Senior Director Applications bij Bullitt Group. “Van het controleren op oververhitting, lekkende leidingen, slechte isolatie en kortsluitingen, tot het bewaken van apparatuur, identificeren van warmtebronnen en spotten van dieren of mensen in het donker. Klanten vragen ons regelmatig om een manier waarop ze warmtebeeld kunnen toevoegen aan hun eigen bedrijfsapplicaties. We zijn dus verheugd om deze SDK aan te kunnen bieden en te zien met welke nieuwe, innovatieve use cases onze klanten komen.”

Met de FLIR Mobile SDK kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van veel van de functies die de Cat S62 Pro zo’n krachtig en veelzijdig gereedschap maken. Bijvoorbeeld de Teledyne FLIR’s MSX®-technologie, die contrast van de visuele camera combineert met warmtebeeld. Of alpha-blending, waarmee het warmtebeeld als doorzichtige laag over regulier beeld wordt gelegd. Spotmeters en aanpasbare temperatuurschalen kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan een live videofeed of eerder vastgelegde warmtebeelden, om heel gericht temperaturen te kunnen meten. Dankzij de kleurenschema’s kunnen temperatuurverschillen op diverse manieren worden gevisualiseerd.

De SDK is beschikbaar op de website.

Bekijk andere publicaties