Cat® Phones introduceert de Cat S52: Een exceptioneel slanke ‘rugged’ smartphone

29-10-2019 - Reading, UK

Cat® Phones kondigt vandaag de Cat S52 aan, een exceptioneel elegante en slanke, maar ‘truly rugged’ Android-smartphone. De Cat S52 lijkt op geen enkele manier op andere rugged telefoons, die vaak zwaar en dik zijn. De Cat S52 combineert de militaire standaard voor stevigheid met een broekzakvriendelijk design en is daarmee zelfs dunner dan veel gewone, breekbare smartphones met een beschermhoesje.

Cat® Phones introduceert de Cat S52: Een exceptioneel slanke ‘rugged’ smartphone

De Cat S52 is slechts 9.69mm dun en weegt 210 gram. Een rand van hoge kwaliteit aluminium en een dunne, maar stevige antislip-achterzijde van TPU beschermen de behuizing en zorgen voor een elegante, tijdloze look. De voorzijde van de smartphone is geheel voorzien van kras- en breekvrij Corning® Gorilla® glass 6, dat iets ligt verzonken onder de beschermende rand. De S52 beschikt over volledig metalen bedieningsknoppen en waterdichte USB-C- en 3.5mm-audio-aansluitingen.

Militaire standaard
Cat® Phones zetten de standaard op het gebied van stevigheid, en de Cat S52 is geen uitzondering. Ondanks zijn design kan hij de zwaarste omstandigheden aan. De Cat S52 overleeft rigoureuze valtests op staal: dertig keer van 1,5 meter hoogte op elke zijde van het toestel. De Cat S52 is zand-, stof- en waterproof met een Ingress Protection–rating van IP68 en voldoet aan de militaire standaard MIL SPEC 810G. Dit betekent dat de smartphone de zwaarste tests heeft doorstaan, waaronder thermische schokken, extreem hoge en lage temperaturen, vibratie- en tuimeltests en zoute nevel.

Camera
De Cat S52 beschikt over een 12MP dual pixel Sony-camera met snelle en accurate focus en goede prestaties bij weinig licht, dankzij de f/1.8 diafragma en 1.4µm pixelgrootte. Samen met de geavanceerde multi-frame beeldverwerkingssoftware resulteert dit in een cameraprestatie die ongekend is voor een rugged smartphone.

“Uit statistieken blijkt dat een op de drie Europese consumenten in de afgelopen drie jaar zijn smartphone ernstig beschadigd heeft,” zegt Peter Cunningham, vice-president Product Portfolio bij Bullitt Group, de wereldwijde licentiehouder voor Cat Phones. “Dat is niet alleen ontzettend onhandig voor de gebruiker, maar het repareren of vervangen van een smartphone kan erg duur zijn. Met de Cat S52 hebben we een smartphone gemaakt die tegen een stootje kan. In de kern is het een echte rugged Cat-smartphone, maar met een veel toegankelijke look en feel. Het bewijst dat een fraai design niet altijd samen hoeft te gaan met angst voor schade.”

Verkrijgbaarheid
De Cat S52 heeft een consumentenadviesprijs van €499 en is vanaf eind november verkrijgbaar op www.catphones.com en bij Belsimpel.

Bekijk andere publicaties