Cinebar One, Cinebar One+

26-10-2017 - Berlijn

Teufels kleinste soundbar levert groots geluid

Ultracompacte behuizing en kamervullend geluid: de Cinebar One draagt met Dynamore® Ultra-technologie bij aan een indrukwekkende televisie-ervaring en is veelzijdig inzetbaar.

Onvoldoende ruimte is niet langer een excuus voor vlak televisiegeluid. De extreem compacte soundbar Cinebar One past overal: op een televisiemeubel of direct aan de muur. Met zijn zijwaarts uitstralende speakers zorgt het systeem voor dynamisch, kamervullend geluid. De door Teufel in Berlijn ontwikkelde Dynamore® Ultra-technologie staat daarbij garant voor een zeer breed klankbeeld. Bij de variant Cinebar One+ zorgt de meegeleverde subwoofer voor een indrukwekkend basfundament. Dankzij de draadloze bediening kan deze bassbox op elke gewenste locatie in de kamer worden opgesteld.

Alle feiten in één oogopslag
– Ultracompacte 2.0 soundbar met optionele draadloze 6,5 inch subwoofer (2.1)
– Vier krachtige tweeters met elk een eigen versterker voor hoge geluidspieken en optimaal verstaanbare dialogen
– Dynamore® Ultra-technologie met side-firing speakers voor virtuele surround sound
– Dolby Digital
– bluetooth 4.0 met aptX® voor draadloos muziek streamen in cd-kwaliteit
– HDMI met CEC en ARC voor bediening met de afstandsbediening van de televisie
– Gekleurde led toont de geselecteerde ingang
– Wandmontage mogelijk, line-in, optische digitale ingang, aanpasbaar geluid
– Veelzijdig inzetbaar: als soundbar voor de televisie, als bluetooth -systeem met een krachtig basgeluid en dankzij de ingebouwde USB-geluidsinterface zelfs als soundsysteem voor een pc
– De Cinebar One is verkrijgbaar in een witte of zwarte uitvoering en per direct bij voorinschrijving bestelbaar via www.teufel.de voor een prijs van 269,99 euro. De prijs voor de Cinebar One+ met een krachtige draadloze subwoofer bedraagt 369,99 euro. Beide varianten worden naar verwachting vanaf medio november geleverd.

Kamervullend televisiegeluid
Geluid is net zo belangrijk voor film- en televisieplezier als beeld. Hoewel de beeldkwaliteit van televisies de afgelopen jaren gestaag is toegenomen, bleef het geluid tot nu toe achter als gevolg van de steeds plattere televisieontwerpen. Met de Cinebar One en Cinebar One+ biedt Teufel een bijzonder compacte, comfortabele en betaalbare oplossing voor zwak televisiegeluid. De vier krachtige tweeters in de slechts 35 centimeter brede Cinebar One worden elk door een eigen versterker aangedreven. Dit draagt bij aan ongekend hoog piekgeluid en optimaal verstaanbare dialogen. Twee zijlings uitstralende speakers zorgen samen met de door Teufel in Berlijn ontwikkelde Dynamore® Ultra-technologie voor indrukwekkend ruimtelijk geluid. Bij de variant Cinebar One+ zorgt de draadloze subwoofer voor een precies en stuwend basgeluid met een grensfrequentie van 33 Hz. “De Cinebar One is een wolf in schaapskleren”, zegt Sebastian Drawert, General Manager Marketing bij Lautsprecher Teufel. “Zodra je het systeem hoort, verdwijnen alle twijfels die je op basis van de extreem compacte omvang zou kunnen hebben als sneeuw voor de zon. De Cinebar One vult met het grootste gemak ruimtes tot 25 vierkante meter.”

Comfortabel en ruimtebesparend
De installatie van de Cinebar One verloopt uiterst eenvoudig. Het systeem hoeft alleen maar op het stopcontact en, via HDMI-kabel, op de HDMI-ARC-ingang van de televisie te worden aangesloten. Dankzij het gebruik van de CEC-standaard worden de Cinebar One en televisie tegelijkertijd in- en uitgeschakeld. Het systeem kan met de afstandsbediening van de televisie worden bediend. De downfire subwoofer van de Cinebar One+ kan dankzij de draadloze besturing op elke gewenste locatie in de kamer worden opgesteld. De gekleurde led aan de voorzijde van het apparaat geeft de systeemstatus aan (rood: uit, blauw: bluetooth, groen: AUX, wit: HDMI, roze: optische ingang).

Veelzijdig inzetbaar
De Cinebar One is de perfecte upgrade om tv-geluid in kleine en middelgrote ruimtes een flinke boost te geven. Vanwege het gebruik van bluetooth 4.0 met aptX® maakt het product ook als muzieksysteem grote indruk. Verder kan de Cinebar One+ dankzij de ingebouwde USB-geluidsinterface ook probleemloos als pc-luidspreker worden ingezet.

Prijzen en beschikbaarheid
De Cinebar One is verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering en per direct bij voorinschrijving bestelbaar via www.teufel.de voor een prijs van 269,99 euro. De prijs voor de set met de kabelloze subwoofer (Cinebar One+) bedraagt 369,99 euro. De systemen worden naar verwachting vanaf medio november geleverd. Bij beide varianten is een infrarode afstandsbediening inbegrepen.

Bekijk andere publicaties