Dag van de Bouw project uitgelicht

16-05-2017 - Zoetermeer

Spoorbrug Zuidhorn

Bouwen aan een vlotte en veilige doorvaart

De Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl is onderdeel van het hoofdvaarwegennet van Nederland en één van de belangrijkste waterwegen van ons land. Ter hoogte van Zuidhorn wordt de vaarweg overspannen door een spoorbrug van de verbinding tussen Groningen en Leeuwarden. De vaste stalen vakwerkbrug over het Van Starkenborghkanaal maakt plaats voor een hogere en langere nieuwe brug.

Het Van Starkenborghkanaal wordt verbreed voor het scheepvaartverkeer. De nieuwe spoorbrug wordt 175 meter lang, 28 meter hoog en heeft een totaalgewicht van 2.000 ton. De nieuwe brug overspant hierdoor in één keer de verbrede vaarweg en de wegen op de beide oevers. Door de nieuwe brug kunnen straks schepen met vier lagen containers onder de brug door.

Dag van de Bouw

Op zaterdag 20 mei is tijdens de Dag van de Bouw tussen 10:00-16:00 uur een deel van de bouwplaats opengesteld voor bezoekers. De (onder)aannemers, waaronder Max Bögl, zullen materieel neerzetten, zoals een hoogwerker, kraan en betonpomp. Daarnaast liggen er nog een aantal grote brugdelen op de bouwplaats die van dichtbij bekeken kunnen worden. De keet is open voor bezoekers om uitleg te krijgen over het project aan de hand van bouwtekeningen, foto’s van de voortgang en een maquette over het spoorbrugproject en het tafelbrugproject. Voor de kinderen is er een ijskraam en een springkussen aanwezig. Er wordt verzocht om met de fiets te komen in verband met beperkte parkeergelegenheid.

Lees meerBekijk andere publicaties