Dames 1 Sliedrecht Sport 2018-2019 grotendeels rond

11-05-2018 - Sliedrecht

Dames 1 Sliedrecht Sport 2018-2019 grotendeels rond
Daags na het binnen slepen van het vierde landskampioenschap door Sliedrecht Sport, krijgt de selectie voor het komende seizoen steeds meer vorm. Er wordt helaas afscheid genomen van Lynn Thijssen en Lea van Rooijen. Carlijn Ghijssen-Jans en Brechtje Kraaijvanger zijn ook komend seizoen van de partij in de jacht op het vijfde landskampioenschap. 
Sliedrecht Sport prijst zich erg gelukkig met het feit dat teamcaptain en middenaanvalster Carlijn Ghijssen-Jans er minimaal nog een seizoen aan vast plakt. Als enige speelsters werd zij de afgelopen vijf seizoenen landskampioen (met Alterno, Sneek en Sliedrecht). Ook is het mooi dat diagonaal Brechtje Kraaijvanger in 2018-2019 van de partij is.
Stoppen op hoogtepunt
Collega-diagonaal Lea van Rooijen zet een punt achter topvolleybal. Na twee seizoenen Sliedrecht Sport met evenveel kampioenschappen stopt zij op haar hoogtepunt. “Na een geweldige tijd, wil ik nu meer tijd kunnen steken in andere zaken in m’n leven, zoals familie, vrienden en mijn professionele ontwikkeling.”
Zeven seizoenen
Ook middenaanvalster Lynn Thijssen stopt met topvolleybal. Een rugblessure dwingt haar hiertoe. Maar ook zij kan terugkijken op een bijzonder succesvolle blauw-witte carrière. In zeven seizoenen Dames 1 behaalde ze vier landskampioenschappen, twee nationale bekers en twee keer de Supercup. “Dit is een heel aantal prijzen om trots op te zijn! Met de triple dit seizoen kan ik niet mooier afsluiten.” Eerder gaven Lisa Vossen en Carlijn Oosterlaken al aan te stoppen met topvolleybal.
Contouren
Hiermee beginnen de contouren van het team van trainer-coach Vera Koenen voor komend seizoen aardig vorm te krijgen. Op de spelverdeling spelen Ana Rekar en nieuweling Sarah van Aalen. Florien Reesink is libero, Carlijn Ghijssen-Jans middenaanval en Brechtje Kraaijvanger diagonaal. Als passer-lopers zijn Esther Hullegie, Fleur Savelkoel en Christie Wolt beschikbaar. Koenen verwacht de laatste vier speelsters in de komende weken bekend te kunnen maken.
Fotobijschrift: Teamcaptain Carlijn Ghijssen-Jans speelt komend seizoen wederom in blauw-witte dienst (foto: Peter Verheijen).
Bekijk andere publicaties