Dames 1 Sliedrecht Sport compleet

15-05-2017 - Sliedrecht

Dames 1 Sliedrecht Sport compleet
Met de toevoeging van passer-loper Christie Wolt en middenaanvalster Annemiek Manschot is de damesselectie 2017-2018 van Sliedrecht Sport compleet. Wolt komt over van Set-Up ’65 uit Ootmarsum; Manschot schuift door uit Dames 2.
Christie Wolt (19) komt oorspronkelijk van Wevo ‘70 uit Weerselo. Daarna speelde ze een jaar in het tweede van Set-Up ’65, gevolgd door twee jaar bij het Nevobo Talentteam. Afgelopen seizoen kwam de 1,79 meter lange speelster uit voor de hoofdmacht van Set-Up; waarmee ze derde werd in de Eredivisie.
Ervaren en jong
Wolt: “Sliedrecht Sport is één van de meest professionele Nederlandse volleybalverenigingen. Ik kan mij bij Sliedrecht onder ideale omstandigheden verder ontwikkelen, mede door de nieuwe sporthal en alle faciliteiten in het gebouw. Daarnaast ken ik Matt al van mijn tijd bij Jeugd Oranje en het Talent Team en ik kan nog veel van hem leren. Het team is een combinatie van ervaren en jonge speelsters, ook hierdoor hoop ik mij verder te kunnen ontwikkelen. En het is natuurlijk prachtig om Europees te mogen spelen!”
Annemiek Manschot
Annemiek Manschot (20) is al een vertrouwd gezicht binnen de blauw-witte vereniging. Op haar vijftiende kwam de mid over van Foranto (tegenwoordig: Voltena) uit Werkendam. Met Meisjes A won ze twee keer het ‘gesloten’ clubkampioenschap van Nederland. Afgelopen seizoenen speelde ze in Dames 2 en viel reeds een keer in bij een wedstrijd van Dames 1. Manschot studeert aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO). “Ik ben erg blij dat ik de stap van Dames 2 naar Dames 1 heb mogen maken. Ik verwacht ontzettend veel te kunnen leren dit seizoen, vooral van de ervaren middenspeelsters Lynn en Carlijn.”
D1 compleet
Met deze twee toevoegingen is het dozijn keurkorps van trainer-coach Matt van Wezel rond voor komend seizoen. Als libero speelt Florien Reesink. Spelverdeelsters: Lisa Vossen en Ana Rekar. Middenaanval: Carlijn Ghijssen-Jans, Lynn Thijssen en Annemiek Manschot. Diagonaal: Lea van Rooijen en Brechtje Kraaijvanger. Passer-lopers: Esther Hullegie, Fleur Savelkoel, Christie Wolt en Carlijn Oosterlaken.
Bekijk andere publicaties