Dames 1 Sliedrecht Sport genomineerd als Rotterdam-Rijnmond ‘Sportploeg van het Jaar’ 2018

04-01-2019 - Sliedrecht

Dames 1 Sliedrecht Sport genomineerd als Rotterdam-Rijnmond ‘Sportploeg van het Jaar’ 2018

Het superjaar 2018 van de dames van Sliedrecht Sport is bekroond met een nominatie als ‘Sportploeg van het Jaar’ 2018 voor de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond. De uiteindelijke winnaar van de award wordt voor de helft bepaald door publieksstemmen. Op 11 februari wordt de ereprijs uitgereikt.

De nominatie hebben de blauw-witten te danken aan het exceptionele resultaat in de afgelopen twaalf maanden, met winst van zowel de landstitel en Nationale Beker als de Supercup.

Uitreiking: 11 februari
“De nominatie is natuurlijk al erg leuk”, aldus teamcaptain Carlijn Ghijssen-Jans, “maar nu willen we ook voor de winst gaan. Stem dus allemaal op ons!” De Sportaward wordt door de organisatie (gemeente Rotterdam, RTV Rijnmond, Sportbedrijf Rotterdam, Rotterdam Topsport en Rotterdam Topsupport) op maandag 11 februari uitgereikt. De uiteindelijke winnaar wordt voor de helft bepaald door een vijfkoppige jury en voor de andere helft door het aantal publieksstemmen.

Stem op Dames 1
Stemmen kan tot 31 januari via rijnmond.nl/sportawards. De andere twee genomineerden zijn de honkballers van Curaçao Neptunus (landskampioen en winnaar Europa Cup) en het Rotterdam Offshore Sailing Team (brons WK en goud NK).

Over Sliedrecht Sport
Sliedrecht Sport (1956) is met een ruime 600 leden een van de grootste volleybalverenigingen van Nederland en kent als kernwaarden: ambitieus, bruisend en samen. Dames 1 speelt sinds seizoen 1995-1996 onafgebroken in de Eredivisie en kwam ook al meer dan vijftig keer uit in Europees verband. Afgelopen seizoen legden de dames beslag op de triple (landskampioenschap, Nationale Beker en Supercup). Deze prijzen werden in totaal achtereenvolgens vier, drie en drie keer veroverd.

Heren 1 werd afgelopen seizoen kampioen in de Topdivisie en promoveerde voor het eerst in zijn bestaan naar de Eredivisie. Sliedrecht Sport veroverde in 2017-2018 voor de derde keer op rij de Jaap van Kasteelbokaal voor ‘beste jeugdvereniging van Nederland’. In totaal mocht de Alblasserwaardse vereniging deze titel vijf keer dragen. In het voorbije seizoen werden ook nog eens Meisjes A, Jongens A en Jongens C nationaal kampioen.

Bekijk andere publicaties