datAshur Pro beveiligde USB stick ontvangt overheidsgoedkeuring

31-10-2017 - Almere

Dat de datAshur Pro beveiligde USB stick veilig was, wisten we al, gezien de indrukwekkende gebruikersgroep. Vanaf deze week is daar een belangrijke nieuwe stap gezet door de goedkeuring voor Departementaal Vertrouwelijk door het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV), onderdeel van de AIVD.

Het in Almere gevestigde bedrijf E-quipment BV levert sinds 2011 in de Benelux exclusief de met een PIN beveiligde en versleutelde producten van iStorage, de marktleider in beveiligde opslagmedia.

“We zijn zeer content met deze bevestiging en verwachten hierdoor een significante toename in gebruikers. Met name door de komst van de GDPR, de nieuwe regelgeving op het gebied van bescherming van persoonsgegevens”, aldus Jan Peters, directeur van distributeur E-quipment BV. “Dit onderstreept dat wij worden erkend als professionele leverancier van krachtige oplossingen voor het versleutelen van mobiel gebruik van data.”

Maximale beveiliging
“Deze goedkeuring van de Nederlandse overheid wordt uitsluitend gegeven aan oplossingen die door het NBV geëvalueerd zijn en daar zijn we zeer content mee,” aldus Peters.

Fabrikant iStorage ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet, gezien de lancering van een serie nieuwe, ultra veilige externe portable harddisks met een capaciteit die oploopt tot 10TB.

Bekijk andere publicaties