De Teufel Ultima 40 Active: robuust, veelzijdig en uitbreidbaar

19-03-2019 - Berlijn

Het actieve luidsprekerpaar van Teufel met geïntegreerde versterker staat garant voor optimaal luistergenot. De nieuwe versie van de Ultima 40 Active heeft nog meer vermogen, een groot display en is nog makkelijker te bedienen. In technisch opzicht heeft de speaker een heuse troef in handen: niet alleen kan hij via HDMI direct op de tv worden aangesloten, ook is hij met de draadloze rearspeakers Effekt naar een surround systeem uit te breiden.

Een staande luidspreker voor een nieuwe generatie
Wie zijn lievelingsmuziek ooit uit grote staande luidsprekers heeft horen schallen, weet dat een goed geluid om ruimte vraagt. Teufel wil dit luistergenot ook mogelijk maken voor klanten die op zoek zijn naar een all-in-one, plug & play-oplossing zonder extra versterker. Markus Romeis, hoofd ontwikkeling en Teufel-veteraan: “Dit was een logische reactie op de almaar groeiende vraag naar actieve speakers die je via een smartphone of ander apparaat – in ons geval zelfs via de tv – en zonder stereo- of AV-receiver kunt bedienen. Het resultaat, de Ultima 40 Active kwam goed aan bij onze klanten. Uiteraard hebben wij ervoor gezorgd dat de actieve variant dezelfde hoogwaardige geluidskwaliteit heeft als onze passieve Ultima 40.”

Nieuwe techniek in een nieuw jasje
Na de succesvolle update van de passieve luidsprekers uit de Ultima-reeks afgelopen winter volgt nu de nieuwe Ultima 40 Active. De nieuwe versie biedt 60 watt meer vermogen en heeft een groot dimbaar display. Ook nieuw zijn de toetsen voor de meest gebruikte functies als play/pauze en volume.

Onvervalste surround sound met de draadloze rearspeaker Effekt
De Ultima 40 Active heeft een HDMI-ingang waarmee je de speakers direct op de tv kunt aansluiten. Het geluid komt automatisch uit de speakers wanneer de tv wordt aangezet. Het volume regel je gemakkelijk met de afstandsbediening van de tv. Nieuw bij deze versie is de mogelijkheid om het stereosysteem met de draadloze Effekt-rearspeakers uit te breiden naar een 4.0 surroundsysteem. In deze configuratie zorgt een speciale functie voor centrumvirtualisering voor optimaal verstaanbare dialogen, ook zonder speciale centerspeaker. Wie nog meer pit wil, kan er nog een subwoofer aan toevoegen. De subwoofers T8 en T10 functioneren draadloos – de overige actieve subwoofers met een cinch-aansluiting.

Een eenvoudig aansluitbaar audiosysteem met een krachtig geluid
De Ultima 40 Active kan via bluetooth 4.2 met aptX® direct muziek van mobiele apparaten en computers afspelen, of het nu gaat om lokaal opgeslagen bestanden of tracks in streaming-apps zoals Spotify, Amazon Music, Youtube en Apple Music. Naast de HDMI-aansluiting is er een optische digitale ingang en een analoge stereo cinch-ingang beschikbaar. Twee grote basdrivers van hoogwaardig materiaal als glasvezel zorgen voor een krachtige, precieze en uiterst lage bas tot 45 Hertz. De voor de Ultima-reeks kenmerkende midrange driver van kevlar en glasvezel neemt de hoogste frequenties voor zijn rekening. Meteen hieronder de tweeter van 25 mm die anders dan bij zijn voorganger dichter bij de midrange driver is aangebracht om een nog evenwichtiger geluid weer te geven.

Prijs, leveromvang en beschikbaarheid
De Ultima 40 Active is per direct in een zwarte en witte variant verkrijgbaar via www.teufelaudio.nl voor een prijs van 899,99 euro per paar. Bij de levering is een stroomsnoer, een vijf meter lange luidsprekerkabel voor het aansluiten van de actieve en passieve luidspreker, zelfklevende rubberen voetstukken en een afstandsbediening met batterijen inbegrepen. De Ultima 40 Active Surround 4.0-set met de draadloze rearspeaker Effekt is verkrijgbaar voor een prijs van 1.119,99 euro.

Bekijk andere publicaties