Dubbel droog tijdens je lente-run met de bekroonde Dual Dry-technologie van Odlo

30-03-2020 - Leusden

Dubbel droog tijdens je lente-run met de bekroonde Dual Dry-technologie van Odlo
#ZeroExcuses is voor sportswearmerk Odlo niet zomaar een slogan. Het is de overtuiging dat er maar weinig geldige redenen zijn die je run in de weg staan. Regenachtige voorjaarsdagen zijn dat in elk geval zeker niet meer, dankzij Odlo’s nieuwe, bekroonde technologie Dual Dry: zeer goed ademende, lichtgewicht stoffen die je op de meest regenachtige lentedagen nog droog houden.

Dubbel droog tijdens je lente-run met de bekroonde Dual Dry-technologie van Odlo

Tot nu toe hield een waterproof hardloopjack je van buiten droog, terwijl je vanbinnen baadde in je eigen zweet, of andersom. De Dual Dry-technologie in de nieuwste running-lijn van Odlo’s voorjaarscollectie 2020 zet een nieuwe standaard in van bescherming tegen de elementen én optimale ventilatie en afvoer van zweet.

Het Zeroweight Dual Dry Waterproof hardloopjack werd in januari op outdoor sportbeurs ISPO bekroond met een Gold Award in de categorie Running. Het jack kan de zwaarste regenbuien aan dankzij een waterkolom-score van een solide 20.000mm en is ademend dankzij de uitstekende permeabiliteit (mate waarin een stof waterdamp doorlaat) van 50,000 ml/m2/24u.

Het gewicht bedraagt tegelijk slechts 53 gram per vierkante meter. Zelfs het heren L-jack is een lichtgewicht met zijn 135 gram. Dat betekent overigens geen minimalistisch ontwerp: het jack beschikt over een capuchon, volledige ritssluiting, verstelbare taille en zak met rits.

Nog lichter is het Zeroweight Dual Dry Water Resistant jack: een lichtgewicht windbreaker van Pertex-stof en een Dual Water Repellent-coating, die met gemak een lentebui aankan. Omdat het jack niet beschikt over een waterdicht membraan en getapete naden is het nog beter ademend dan zijn waterproof collega. En nog lichter: met slechts 33 gram per vierkante meter lijkt het alsof je lucht draagt, terwijl het jack je tijdens je run wel beschermt tegen de elementen en gevaarlijke afkoeling. Vul je outfit aan met de Dual Dry Water Resistant hardlooptight met dezelfde technologie en je komt droog de lente door.

Odlo’s Dual Dry jacks zijn voor dames en heren verkrijgbaar in diverse frisse lentekleuren voor €250 (de Waterproof-versie) en €150 (de Water Resistant-versie). De Dual Dry Water Resistant tights kosten €120 voor zowel dames als heren. Odlo’s runningcollectie voor voorjaar 2020 is verkrijgbaar op www.odlo.com en bij geselecteerde hardloopspeciaalzaken, zoals All4Running, Run2Day en Runnersworld.

Bekijk andere publicaties