Eerste Erasmus Podium: ‘rockstar’ econoom Thomas Piketty

11-12-2019 - Rotterdam

Woensdag 18 december is de Franse econoom Thomas Piketty te gast op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij geeft een lezing over zijn net verschenen boek ‘Kapitalisme en Ideologie’ en vormt daarmee de start van ‘Erasmus Podium’. In deze serie wordt steeds door een topspreker inspiratie en wetenschappelijke verdieping geboden rondom een thema. Moderator is professor dr. Bas Jacobs.
Kaarten voor ‘Erasmus Podium’ met Piketty zijn, inclusief broodjeslunch en inleiding, in beperkte mate voor niet-studenten te koop voor 99 euro, exclusief btw via: https://www.eur.nl/emi/evenementen/erasmus-podium-met-thomas-piketty-2019-12-18.
Aanval op superrijken
‘Kapitalisme en Ideologie’ is de opvolger van het uiterst succesvolle ‘Kapitaal in de 21ste eeuw’, dat een diepgaande studie naar vermogensongelijkheid in de wereld betrof. In zijn nieuwste boek (1232 pagina’s), dat twee maanden geleden verscheen, gaat hij in op de manieren waarop het verschil tussen have’s en have-nots in de loop der tijden in verschillende delen van de wereld is verdedigd. “En die geschiedenis leert ons”, aldus Piketty “dat geen van die rechtvaardigingen en theorieën het heeft overleefd.” Na de val van de muur in 1989 werden markt en bezit heiligverklaard. Dertig jaar later is het wat, hem betreft, hoog tijd om het begrip privé-eigendom te herdefiniëren en opent hij de aanval op de superrijken.
De lezing van Thomas Piketty wordt gemodereerd door professor dr. Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Erasmus School of Economics. De lunch, inclusief inleiding start om 11.30 uur op de Woudestein-campus van de Erasmus Universiteit. De lezing van Piketty begint om 12.30 uur en duurt een uur, met aansluitend gelegenheid om vragen te stellen.
Informatie pers
Voor het aanvragen van toegang voor het bijwonen van dit eerste Erasmus Podium, dan wel interviewverzoeken, neemt u contact op met:
 
Havana Orange
Rick van de Weg
06-557 202 91
Lees meerBekijk andere publicaties