Eerste paal Sportaccommodatie Benedenveer op 5 november

13-10-2016 - Sliedrecht

De bouw van de nieuwe sportaccommodatie aan de Benedenveer in Sliedrecht kan definitief beginnen. Alle hordes zijn genomen om tot een prachtig nieuw onderkomen voor hoofdgebruiker volleybalvereniging Sliedrecht Sport te komen. Daarnaast zal de sporthal onder andere door het basisonderwijs gebruikt gaan worden en biedt het plaats aan het sportmedisch centrum en fysiopraktijk Alblasserwaard. Op het buitenterrein is ruimte voor vier beachvolleybalvelden.

Op 5 november zal de eerste paal worden geslagen. Eredivisionist Sliedrecht Sport hoopt het seizoen 2017-2018 in de nieuwe hal te kunnen beginnen.

In maart werd het bestemmingsplan Benedenveer-Noord onherroepelijk. Op 20 september ging de gemeenteraad van Sliedrecht unaniem akkoord met een extra gemeentegarantie en daarmee zijn ook de laatste seinen op groen gezet. Er kan dus gebouwd gaan worden.

Europacups
“Een hele mooie stap voor de gemeente Sliedrecht en voor Sliedrecht Sport”, aldus Ad Riebergen, voorzitter van de Stichting Sportaccommodatie Benedenveer. “De nieuwe hal zal zeker een impuls geven aan het sportieve niveau van het volleybal in Sliedrecht, al was het alleen maar omdat de hal hoog genoeg is om er alle Europacups in te kunnen spelen. Ook qua gezelligheid en groei van de vereniging kan Sliedrecht Sport dan weer verder vooruit.”

Woningen
Aanpalend aan de sporthal wordt aan de westzijde van het plangebied een woonwijk van ongeveer dertig woningen gerealiseerd door Aannemersbedrijf Gebr. Blokland BV. Deze woningen, een mix van twee-onder-een-kapwoningen (bestemd voor gezinnen en senioren), rijwoningen en vrijstaande villa’s liggen allemaal in een mooi groen en waterrijk gebied. De inschrijving hiervoor is reeds geopend. “Het hele terrein overziend, wordt het een veelzijdige combinatie van wonen, werken, sport en gezelligheid”, aldus Gert Blokland van Aannemersbedrijf Gebr. Blokland BV.

Bekijk andere publicaties