Fietsmolentocht Alblasserwaard pedaalt 15.275 euro bij elkaar

22-11-2018 - Kinderdijk

Ondanks dat het aantal deelnemers aan de Fietsmolentocht iets lager lag dan vorig jaar, is er een prachtige opbrengst bij elkaar gefietst. Gisteravond ontving de Stichting Lach voor een Dag een cheque van 15.275 euro uit handen van organisatoren Rotary Kinderdijk en Rotary Alblasserwaard.

“Een prachtig bedrag, waarmee we heel veel zieke kinderen en hun familie een fantastische dag kunnen laten meemaken”, aldus Jacco van Kleef namens het bestuur van de Stichting Lach voor een Dag. Dit goede doel organiseert voor kinderen met een ernstige ziekte een complete dag naar het theater, zodat het kind even alle zorgen kan vergeten en kan lachen.

“Het bedrag heeft ook onze verwachtingen overtroffen”, vult Bart Baars namens Rotary Alblasserwaard aan. “We danken de fietsers en sponsors zeer voor hun bijdragen.”

De zesde editie van de Fietsmolentocht Alblasserwaard kreeg op 22 september zo’n 420 mensen op de pedalen. Er kon gekozen worden uit diverse routes van 15, 30, 50 of 70 kilometer, langs het parcours van de fameuze Schaatsmolentocht door de Alblasserwaard. Behalve het fietsplezier was er onderweg van alles te beleven, variërend van ‘slacklinen’ en ‘waterballen’ tot aan het bezoeken van molens en museum De Koperen Knop.

Foto
Vlnr: Bart Baars (Rotary Alblasserwaard), Margreet den Hartog (Rotary Kinderdijk) en Jacco van Kleef en Corine Monster (Stichting Lach voor een Dag) met de cheque (foto: Peter Verheijen)

HARDINXVELD-GIESSENDAM , 21-11-2018 , Portret Jubilaris

Bekijk andere publicaties