GAME CHANGER: Teufel verandert de regels van het spel met professionele gaming-headset CAGE

19-07-2017 - Berlijn

Eerste gaming-headset van Teufel combineert een robuust ontwerp met optimaal draagcomfort, praktische aanvullende functies en een uitmuntende geluidskwaliteit.

De CAGE is speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de hoge eisen van professionele gamers. De headset kan worden gebruikt in combinatie met pc’s en gameconsoles en levert de beste geluidskwaliteit in zijn categorie. Met zijn optimale draagcomfort, kristalheldere spraakweergave en robuuste ontwerp verandert de eerste headset van Teufel de regels van het spel.

Feiten in vogelvlucht
* Gaming-headset met uitmuntende HD-kwaliteit en geïntegreerde USB-geluidskaart
* Ontwikkeld in Berlijn door de audio-experts van Teufel voor de beste geluidskwaliteit in zijn categorie
* Lineaire HD-drivers van 40 mm bieden audioweergave en filmgeluid van buitengewone kwaliteit
* Grote, comfortabele oorkappen zorgen voor optimale isolatie en draagcomfort (ook voor brildragers geschikt)
* Extra grote geluidskamers voor optimaal comfort, zelfs bij urenlang gebruik
* Uiterst robuuste beugelconstructie met hoogwaardige mechaniek van aluminium
* Drie HD-microfoons voor intelligente echo-onderdrukking, links of rechts aansluitbaar, uitschakelbaar
* Mixed audio play: gelijktijdig afspelen van muziek via de smartphone (miniplug) en game-audio (USB)
* Headsetfunctie op elk gewenst moment wisselbaar (USB/miniplug)
* Multifunctionele toets (gespreksopname, play/pause/skip, spraakbesturing) op de oorkap
* Volumeregelingswieltje op de oorkap
* Verlicht Teufel-logo op beide oorkappen

De CAGE is beschikbaar via www.teufelaudio.nl voor 149,99 euro. Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht. De headset is leverbaar vanaf medio juli. Het pakket omvat een USB-kabel met een lengte van 3 meter en een 3,5 mm brede stekkerkabel met een lengte van 1,3 meter.

Wat gamers werkelijk nodig hebben
“We hebben nauwgezet in kaart gebracht wat gamers precies nodig hebben en hoe we dat optimaal in onze koptelefoon konden verwerken”, zegt Robert Schwarz, productontwikkelaar bij Teufel. Net als bij alle producten van de Berlijnse audiofabrikant komt de audiokwaliteit op de eerste plaats. Naast een lineaire en getrouwe geluidsweergave ligt de focus op precisie. Om deze reden zijn de ultralichte en bijzonder impulsgetrouwe drivers van de CAGE ingebouwd in twee exact even grote oorstukken. De naar keuze links of rechts aansluitbare en flexibele microfoon is voorzien van een intelligente functie voor echo-onderdrukking. Op de punt van de microfoonarm bevinden zich twee telefoonmicrofoons. Aan de buitenkant van het oorstuk is eveneens een telefoonmicrofoon aanwezig. De capsules registreren de spraakinvoer met vertraging – storende omgevingsgeluiden en echo’s worden onderdrukt en zo klinken commando’s helder en duidelijk.

Het hoofd koel houden tijdens verhitte gamecompetities
Wanneer het er op het virtuele speelveld heet aan toegaat, moeten gamers het hoofd koel zien te houden. Daarom is de CAGE voorzien van zeer grote oorkappen met speciale beluchtingskanalen om letterlijk het hoofd koel te kunnen houden (ook bij lange gamingsessies) met behoud van een optimale afscherming door comfortabele oorschelpen. De ver van het hoofd afstaande hoofdband zorgt ervoor dat ook brildragers de CAGE comfortabel kunnen dragen. Ondanks al dit comfort is de headset voorzien van een uiterst robuust ontwerp. De instelbare hoofdband is vervaardigd van licht verenstaal, terwijl de houdbeugel van hoogwaardig aluminium met anodisch gunmetaal is gemaakt.

Handige functies
De CAGE wordt aan de PC en Playstation op de USB-poort aangesloten, op de Xbox en diverse andere apparaten met miniplug.. Dit is zelfs gelijktijdig mogelijk: het spelgeluid kan worden afgespeeld via USB, terwijl muziek kan worden afgespeeld door de miniplug aan te sluiten op een smartphone of MP3-speler. Zo kan elke gebruiker zijn of haar persoonlijke playlist afspelen en in het heetst van de strijd via de headset telefoongesprekken aannemen en voeren. Alle bedieningselementen – de selectieschakelaar voor de microfoon (USB/miniplug), microfoonschakelaar (aan/gedempt), het volumeregelingswieltje en de multifunctionele knop (telefoonbediening, van track wisselen, play/pause/skip) – zijn makkelijk op de tast te vinden en kunnen daarmee blind worden bediend. De in de headset ingebouwde geluidskaart biedt een ‘lossless’, zeer ruisarme en dynamische audioweergave en levert in veel gevallen betere prestaties dan geluidschips van pc’s en laptops.

Links of rechts dragen
De CAGE heeft een volledig symmetrisch ontwerp. Dat betekent dat de oorkap met de aansluitingen en bedieningselementen naar wens op het linker- of rechteroor kan worden gedragen. De stereokanalen worden automatisch op juiste wijze toegewezen, zodat de CAGE zich optimaal aan elke spelsituatie aanpast.
Prijs en beschikbaarheid

De gaming-headset Teufel CAGE kan per direct bij voorinschrijving worden besteld via teufelaudio.nl en de flagship store in Berlijn voor een prijs van 149,99 euro. De levering gaat van start media juli van start. Het pakket omvat een 1,3 lange kabel met miniplug en een 3 meter lange USB-kabel.

Bekijk andere publicaties