GIAC Certifications lanceert virtueel examineren

28-04-2020 - Bethesda

GIAC Certifications, het instituut dat bekendstaat om het hoge niveau van zijn cyberbeveiligingscertificeringen, erkent de belangrijke rol van technologie in deze turbulente tijden. COVID-19 heeft een enorm stempel op het dagelijkse leven gedrukt waarbij onder meer ook test- en examinatiecentra hun deuren hebben moeten sluiten. Om zich op ‘het nieuwe normaal’ aan te passen, kondigen GIAC Certifications en ProctorU een samenwerking aan waarmee cybersecurity-examens op afstand kunnen worden gehouden.

Vanaf 18 mei aanstaande is het voor kandidaten mogelijk GIAC Certifications-examens op afstand af te leggen, waar ze zich ook in de wereld mogen bevinden. Nu SANS Institute ook 100% online trainingen via het OnDemand- en het nieuwe Live Online-platform biedt, kan de klantengemeenschap van GIAC Certifications door middel van virtuele examinatie vanaf elke locatie en op elk moment van de dag trainen en certificeren.

GIAC Certifications streeft naar examens van hoogwaardige kwaliteit zoals klanten en de gemeenschap dat van hen verwachten. Met deze nieuwe examinatiemethode is GIAC Certifications in staat zijn klanten een veilige omgeving te bieden zodat zij zich gemakkelijk op een examen kunnen voorbereiden zonder zich zorgen te moeten maken over afspraken bij examinatiecentra.

De overgang van GIAC Certifications-examens naar ProctorU zal vanaf medio mei gefaseerd worden uitgerold. Het beschikbaarheidsschema is in eerste instantie beperkt vanwege overgangstesten en deadlines, maar de volledige examenplanning is vanaf 1 juni beschikbaar.

“Deze nieuwe dienst stelt onze klanten in staat certificeringsexamens vanuit hun eigen huis af te ronden”, zegt Scott Cassity, Managing Director, GIAC Certifications. “Deelnemers kunnen meteen certificeringsexamens afleggen zodra ze helemaal voorbereid zijn. Dit heeft een minimale impact op de veiligheid van bedrijven en infrastructuur tijdens de aanhoudende coronapandemie. GIAC Certifications blijft zich inzetten om klanten te helpen hun kennis en vaardigheden op het gebied van cyberbeveiliging te valideren in de continu evoluerende cyberbeveiligingsomgeving.”

“SANS en GIAC Certifications zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden”, zegt Jan Pieter Spaans, Regional Director Mainland Europe bij SANS Institute. “Wij zagen dat veel klanten nog met vragen zaten over de mogelijkheid zich te certificeren na een SANS-cursus. Nu ook GIAC Certifications is overgegaan op virtuele examinatie, kunnen wij samen de volledige training en certificeringservaring bieden die klanten van ons gewend zijn. Alles kan vanuit huis nu.”

Meer informatie volgt dichter bij de lancering.

Bekijk andere publicaties