Good Food Book #3 vanaf vandaag verkrijgbaar

04-11-2016 - Den Haag

Geef deze feestdagen het ‘allergoedste’ kookboek cadeau en doneer zo veertig schoolmaaltijden aan kinderen in Malawi.

Good Food Book #3 vanaf vandaag verkrijgbaar

Den Haag, 4 november 2016 – De derde editie van het Good Food Book, het ‘allergoedste’ kookboek, is vanaf vandaag te verkrijgen in de boekhandel en op de site van de uitgeverij, de Stichting FDBCK Foundation (spreek uit als ‘feedback’). In het boek staan 50 recepten van bekende topchefs, foodies en BN’ers. De opbrengst van het boek komt ten goede aan het door hongersnood geteisterde Malawi.

De ongewoon sterke effecten van weersverschijnsel El Niño zorgen al sinds eind 2015 voor extreme droogte in zuidelijk Afrika. Ongeveer 18 miljoen mensen kampen met voedseltekorten. Het World Food Programme (WFP) van de VN heeft de noodtoestand uitgeroepen in zeven landen. Zwaarst er aan toe is Malawi, waar 6,5 miljoen mensen zijn getroffen. 

Voor ieder verkocht Good Food Book #3 doneert de FDBCK Foundation via WFP veertig schoolmaaltijden aan kinderen in Malawi. Dat maakt het Good Food Book #3 het ‘allergoedste’ cadeau voor de feestdagen. 

Voor de derde editie van het boek hebben vijftig topkoks en bekende foodies hun geheime recepten gedeeld, gemaakt van verse, (meestal) gezonde en boven alles lekkere ingrediënten. De recepten zijn verdeeld over de hoofdstukken Healthy Breakfast, Happy Kids, Easy Meals, Party Food, BBQ Bonanza en Supersweet.

Het boek bevat onder andere recepten voor eggs benedict van Martijn Krabbé, pizza mozzarella van Ron Blaauw en salade met gegrilde perzik van Miljuschka Witzenhausen. Maar ook voor de zeebaars met sinaasappel-saffraanboter van Yvette van Boven, de hamburger JBG van Julius Jaspers, de Mexicaanse tortilla-salade van Gerard Ekdom en de makreel en avocado van Jonnie Boer.

“Door één Good Food Book #3 te kopen, maak je een wereld van verschil voor kinderen in Malawi”, zegt initiatiefneemster Mariëlle van Spronsen van de FDBCK Foundation. “De maaltijden op school zijn dé manier om de cirkel van armoede en honger te doorbreken: de kinderen worden naar school gestuurd, in plaats van thuis te helpen op het land. Ze volgen onderwijs en krijgen een voedzame maaltijd.”

Het Good Food Book #3 is vanaf vandaag te koop in de boekhandel en op de site van uitgeverij FDBCK.

– Einde –

Over FDBCK

Bij FDBCK maken we leuke, positieve producten. En de opbrengst gaat naar het World Food Programme (WFP). Bij elk FDBCK product zie je precies hoeveel schoolmaaltijden je doneert. Zo zorgt elke verkochte kaart voor 1 schoolmaaltijd, elke verkochte tas voor 20 en elk verkocht Good Food Book voor maar liefst 40 schoolmaaltijden. Die maaltijden gaan via WFP naar schoolkinderen in Malawi, een van de armste landen ter wereld. WFP is de grootste humanitaire organisatie ter wereld die strijdt tegen honger. Wist je dat WFP elk jaar ruim 17 miljoen kinderen in 62 verschillende landen helpt? Met eten en onderwijs kunnen we kinderen een kans geven op een betere toekomst! Meer informatie: info@fdbck.nl.

Neem voor een recensie-exemplaar, HR beeld, een inhoudsopgave van het boek of meer informatie contact op met:

Robin van Essel

Havana Orange

rel@havanaorange.nl

+31 (0) 6 3803 9218

Bekijk andere publicaties