Good Food Book #3 verkozen tot Kookboek van de Maand December

01-12-2016 - Den Haag

Good Food Book #3 verkozen tot Kookboek van de Maand December

De derde editie van het Good Food Book is verkozen tot Kookboek van de Maand December. Het ‘allergoedste’ kookboek bevat 50 makkelijke, lekkere recepten van bekende topchefs, foodies en BN’ers. De opbrengst gaat naar het door droogte en honger geteisterde Malawi.

 

De titel Kookboek van de Maand wordt iedere maand verleend aan een toonaangevend kookboek, dat de lezer enthousiasmeert om de keuken in te gaan. De selectie wordt gemaakt door De Wonderneming, de organisatie die ook achter de Kookboek van het Jaar-verkiezing zit, geholpen door culinair journaliste Suzanne Stougie.

 

Voor ieder verkocht Good Food Book #3 doneert de Stichting FDBCK Foundation (spreek uit als ‘feedback’) via World Food Programme (WFP) van de VN veertig schoolmaaltijden aan kinderen in Malawi. Hier zijn door ongewoon sterke effecten van weersverschijnsel El Niño ruim 6,5 miljoen mensen getroffen door droogte en hongersnood. Dat maakt het Good Food Book #3 het ‘allergoedste’ cadeau voor de feestdagen.

“Lang hoefden we niet na te denken over het Kookboek van de Maand December”, zegt Fusina Verloop, oprichtster van De Wonderneming. “Met het Good Food Book #3 help je anderen, maar beleef je zelf ook veel plezier. Dat is pas happy sharing!”

Het Good Food Book #3 is te koop in de boekhandels en op de site van uitgeverij FDBCK.

Bekijk andere publicaties