Gooi en Vechtstreek zet stappen in de energietransitie

20-02-2020 - Amsterdam

Met specifieke verduurzamingsconcepten voor veel voorkomende woningtypen en een gericht opleidingsprogramma bereiden bouwers en installateurs in de Gooi en Vechtstreek zich de komende periode voor op ‘de energietransitievraag die je weet dat gaat komen’.

Een aantal jaren al denken en praten bouw- en installatiebedrijven met de gemeenten in de Gooi en Vechtstreek over de aanpak van de energietransitie. Half december 2019 ondertekenden zo’n veertig partijen een intentieverklaring over de verduurzaming van woningen in het gebied. Half februari werden vervolgstappen gezet om de enorme operatie te kunnen uitvoeren.
Eerst was er de bedrijvendag, op 17 februari in Bussum. Daar draaide het vooral om zogeheten product/marktcombinaties. Dat zijn concepten voor de verduurzaming van veel voorkomende woningen in de gemeenten. Een soort standaardpakketten voor bijvoorbeeld het nul op de meter maken van appartementengebouwen of het gasloos maken van jaren zeventig woningen. Bouwbedrijven, installatiebedrijven, architecten  en toeleveranciers konden intekenen voor de ontwikkeling van dergelijke product/marktcombinaties.

Lees meerBekijk andere publicaties