Hans Offringa ontvangt opnieuw een Schotse onderscheiding

28-04-2017 - Rotterdam

Nadat hij in april 2016 werd geïnaugureerd als Keeper of the Quaich op Blair Castle in Schotland, viel de Nederlandse whiskyschrijver Hans Offringa dit jaar in dezelfde maand opnieuw de eer te beurt om een prachtige onderscheiding voor zijn vele werk voor de Schotse whiskyindustrie te mogen ontvangen.

Dit keer is het de International Ambassador Award of the Spirit of Speyside Whisky Festival. De bijbehorende trofee, een fors uitgevallen Quaich (drinkkelk) werd tijdens het openingsgala van het festival uitgereikt door de winnaar van vorig jaar, Dave Broom, collega-schrijver uit Schotland.

Het Spirit of Speyside Festival wordt sinds 2000 jaarlijks gehouden in de Speyside-regio van Schotland, het hart van whiskyproductie. Gedurende een week wordt een kleine 500 evenementen georganiseerd met duizenden bezoekers uit niet minder dan 37 verschillende landen. Hans Offringa is vanaf het begin bij het festival betrokken geweest. De dag na het gala werd tevens zijn nieuwste Engelstalige boek A Field Guide to Whisky officieel gepresenteerd in het Craigellachie Hotel in Craigellachie, het beroemdste whiskyhotel ter wereld, in aanwezigheid van diverse grootheden uit de whiskywereld.

Bekijk andere publicaties